ID-картка - виборцю не перешкода

Дата: 01.02.2019 15:33
Кількість переглядів: 605

Фото без опису  Ви – власник ID-картки або тільки плануєте подати заяву на її оформлення, проте турбуєтеся чи зможете проголосувати 31 березня на виборах Президента України? Поспішаємо заспокоїти власників паспортів громадянина України нового зразка та розвіяти міфи.

При наявності паспорта та досягненні вісімнадцятирічного віку – маєте змогу реалізувати право голосу на виборах Президента України. А от паспорт у громадянина України може бути як у вигляді паспортної книжечки, так і у вигляді картки.

Зверніть увагу, що відмова виборцю, включеному до списку виборців на виборчій дільниці, в реалізації його права голосу на виборах та відповідно у видачі виборчого бюлетеня з підстав відсутності у паспорті такого виборця у вигляді паспортної книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні особою 25- та 45-річного віку або з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання в паспорті громадянина України у вигляді картки − не допускається.

Відповіді на інші питання маєте змогу знайти у роз’ясненнях, затверджених Центральною виборчою комісією постановою від 27.12.2018 № 268.

Окрім цього, протягом лютого-березня поточного року підрозділи міграційної служби максимально докладатимуть зусиль для своєчасного забезпечення громадян ID-картками і паспортами громадянина України для виїзду за кордон.

За матеріалами сайту:dmsu.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь