Спалювання рослинних залишків призводить не тільки до забруднення повітря...

Дата: 19.09.2018 09:16
Кількість переглядів: 575

    Фото без описуПостала одна з найгостріших екологічних та соціальних проблем – масове спалювання опалого листя, сухих гілок. Деякі мешканці вважають своїм обов’язком підпалити суху траву чи листя в полях, лісопарках, в смугах відводу автодоріг. Спалювання рослинних залишків призводить до забруднення повітря, проблем зі здоров’ям у людини та підвищує небезпеку виникнення пожеж...

 

Категорично заборонено спалювання рослинних залишків на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів, за винятком випадків, коли це здійснюється з використанням спеціальних установок за умови дотримання вимог щодо охорони атмосферного повітря.

Заборонено спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень. Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.  Чим шкідливе спалювання опалого листя і сухої та сміття трави?

Дим від спалювання листя - це концентрована сильнодіюча токсична суміш, яка, досягаючи найглибших ділянок легень, утворює там комбінації осаджених токсичних елементів, що заважають процесу засвоєння кисню в організмі.  Окремі продукти згорання листя і особливо пластикових відходів, які потрапляють в купи сміття, є канцерогенними сполуками, що спричиняють розвиток ракових клітин.

Спалювання рештків рослин і опалого листя небезпечне ще й тим, що може перерости у неконтрольоване горіння. А це  в свою чергу може призвести до пожежі.

Альтернатива спалюванню – компостування органічних відходів. Тому при наведенні ладу біля своїх садиб, на городах, прибудинкових територіях намагайтеся не шкодити довкіллю, а отже і своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих. Ваше здоров’я у Ваших руках.

За матеріалами сайту vin.gov.ua

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь