Спалювання рослинних залишків призводить не тільки до забруднення повітря...

Дата: 19.09.2018 09:16
Кількість переглядів: 598

    Фото без описуПостала одна з найгостріших екологічних та соціальних проблем – масове спалювання опалого листя, сухих гілок. Деякі мешканці вважають своїм обов’язком підпалити суху траву чи листя в полях, лісопарках, в смугах відводу автодоріг. Спалювання рослинних залишків призводить до забруднення повітря, проблем зі здоров’ям у людини та підвищує небезпеку виникнення пожеж...

 

Категорично заборонено спалювання рослинних залишків на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів, за винятком випадків, коли це здійснюється з використанням спеціальних установок за умови дотримання вимог щодо охорони атмосферного повітря.

Заборонено спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень. Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.  Чим шкідливе спалювання опалого листя і сухої та сміття трави?

Дим від спалювання листя - це концентрована сильнодіюча токсична суміш, яка, досягаючи найглибших ділянок легень, утворює там комбінації осаджених токсичних елементів, що заважають процесу засвоєння кисню в організмі.  Окремі продукти згорання листя і особливо пластикових відходів, які потрапляють в купи сміття, є канцерогенними сполуками, що спричиняють розвиток ракових клітин.

Спалювання рештків рослин і опалого листя небезпечне ще й тим, що може перерости у неконтрольоване горіння. А це  в свою чергу може призвести до пожежі.

Альтернатива спалюванню – компостування органічних відходів. Тому при наведенні ладу біля своїх садиб, на городах, прибудинкових територіях намагайтеся не шкодити довкіллю, а отже і своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих. Ваше здоров’я у Ваших руках.

За матеріалами сайту vin.gov.ua

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь