Пошук

ІD-паспорт - вимога сьогодення

Дата: 04.03.2019 11:12
Кількість переглядів: 586

      Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки це сучасний документ, який неможливо підробити, сьогодні він має безліч переваг, у тому числі як здійснення подорожей в окремі країни, так і зручність при отриманні адміністративних послуг.  Сьогодні паспорт оформляється дітям при досягненні 14-ти річного віку, а не з 16-ти як це було раніше. Державна міграційна служба України інформує, що Наказом  Міністерства освіти і науки від 28.09.18 № 1036 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року...

Відтак, реєстрація осіб для участі у ЗНО триває з 5 лютого по 25 березня.

Однією з умов для реєстрації на ЗНО є наявність в учнів (слухачів, студентів) навчальних закладів паспорта громадянина України у вигляді ID –  картки.

Паспорт оформляється у терміновому режимі, за 10-ть робочих днів, а регламентний строк оформлення такого паспорта становить 20-ть робочих днів.
В області функціонує – 92 робочих станцій автоматизованих робочих місць та    працює вісім ЦНАПів для оформлення паспортних документів у м. Вінниці («Замостя», «Вишенька», «Старе місто»), м. Бар, м. Калинівка, м. Козятин, м. Немирів с. Джулинка Бершадського району, с. Агрономічне та с. Якушинці Вінницького району.

Крім того, паспорт громадянина України – є основним документом для реалізації права голосу  під  час  виборів. 
Відповідно до роз’яснень Постанови ЦВК № 268 від 27.12.18, виборець включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах Президента України шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення паспорта громадянина України.

У громадянина України може бути паспорт у вигляді паспортної книжечки або ж у вигляді картки (ID-картки).

Громадянам включеним до списку виборців на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу з причин відсутності у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25 та 45 річного віку, або розбіжностей у виборчій адресі виборця, чи з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

Для безперешкодної участі громадян у виборчому процесі, Державна міграційна служба наголошує, що паспорт у вигляді книжечки виготовити вже не можливо.    

Зважаючи на викладене міграційна служба звертається до громадян, - заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта, якщо він втрачений, викрадений, а також за бажанням, чи необхідністю його змінити з урахуванням наведених  термінів. 
Якщо паспорти оформлені, але ще не отримані громадянами, - наполегливо рекомендуємо завчасно з’явитися до підрозділів міграційної служби та отримати свій паспорт.

Не зволікайте та не відкладайте оформлення чи отримання. Адже без паспорта учні не матимуть змоги прийняти участь у ЗНО, а громадяни, які мають право голосу не зможуть здійснити своє волевиявлення у день голосування!

 

УДМС у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь