Пошук

Будьте обережними при використанні газу в побуті !

Дата: 25.09.2019 09:05
Кількість переглядів: 708

   При використанні газу в побуті необхідно бути особливо обережними і пам’ятати, що тільки за умов дотримання правил безпечного користування газовими приладами, утриманням їх у справному технічному стані, вчасного виявлення порушень тяги, проведення прочищення димових та вентиляційних каналів можна гарантувати безпеку, комфорт і затишок у ваших домівках. Основними причинами отруєння чадним газом є відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах, недотримання квартиронаймачами вимог правил безпечного використання газу в побуті та власниками житлового фонду вимог «Правил безпеки систем газопостачання» (надалі ПБСГ)...

Причинами відсутності тяги, в першу чергу, є несправність димових та вентиляційних каналів, їх засмічення, зруйновані оголовки димоходів, знаходження їх в зоні вітрового підпору. Також негативно впливає відсутність притоку повітря в приміщення, де встановлені газові прилади (влаштування герметичних металопластикових вікон та дверей без провітрювачів), адже для згорання 1 м3 газу необхідно 10 м3 повітря. В окремих випадках на місці вентиляційних решіток встановлені електровентилятори або ці решітки закриті цупким папером.

Наголошуємо, що згідно ПБСГ п. 1.4.3., відповідальність за технічний стан і безпечну експлуатацію побутових газових приладів і апаратів, димових і вентиляційних каналів, ущільнень вводів підземних комунікацій в будинках і будівлях покладається на їх власників.

Громадяни, які користуються природним газом, не завжди перевіряють наявність тяги перед включенням і під час роботи газових приладів з відводом продуктів згорання в димохід; користуються газовими приладами без відкривання кватирок або фрамуг у вікнах; самостійно здійснюють ремонт газових приладів або вносять зміни в їх конструкції, відключають автоматику безпеки; використовують газові прилади не за призначенням, зокрема, газові плити для обігріву приміщень.

Основні симптоми отруєння чадним газом. Більшість випадків отруєння чадним газом трапляється у квартирах, де невеликі приміщення. Найбільш швидко отруєння чадним газом настає у дітей, вагітних жінок, хронічно хворих старших людей.

Основні симптоми отруєння: запаморочення, загальна слабість, почервоніння обличчя, часте серцебиття, може бути мерехтіння чи двоїння в очах. Також людина непритомніє на 1-2 хв, з’являється нудота. У важких випадках непритомність довготривала, з’являються судоми.

Необхідно негайно відчиняти вікна, забезпечити доступ повітря, вивести потерпілого на свіже повітря, розстебнути на ньому одяг і викликати швидку. Залежно від ступеня отруєння, лікування може зайняти від 1-2 сеансів у барокамері при легкому отруєнні до довготривалого перебування у реанімації. Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) — безколірний газ без запаху. Отруєння може настати під час роботи бензинових двигунів, при згоранні природного газу, при пожежах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь