З 1 квітня 2021 року на всіх рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області починається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів

Дата: 30.03.2021 10:27
Кількість переглядів: 348

 Фото без описуНаказ «Про встановлення весняно-літньої нерестової заборони на лов риби, інших водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області у 2021 році» від 17.03.2021 р. розміщено на офіційній інтернет-сторінці Управління державного агентства рибного господарства у Вінницькій області. Відповідно до вищезгаданого наказу з 1 квітня встановлюється весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області у такі строки:..

  • у річках та їх притоках з 1 квітня по 20 травня (включно);
  • у водосховищах, озерах, ставках з 1 квітня по 09 червня (включно), за винятком ізольованих природних або штучно створених водних об’єктів, наданих у користування для потреб аквакультури;
  • у р. Дністер з усіма притоками з 1 квітня по 10 червня (включно);
  • вилов раків у всіх рибогосподарських водоймах з 1 квітня по 09 червня (включно).

Разом з тим оголошуються нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Вінницької області, які знаходяться у зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області, за виключенням водойм, наданих в оренду суб’єктам господарювання, що здійснюють свою діяльність на умовах аквакультури та крім місць, спеціально визначених у додатку, де дозволяється любительський вилов риби однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

Також, під час нересту риби забороняється проведення в рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, а також заборонено пересування будь-яких плавзасобів, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства за яке передбачена відповідальність згідно ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства, збуту водних біоресурсів чи заборонених знарядь лову – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини за телефонами: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06 (цілодобово).

Ознайомитись з наказом можна тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь