1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2017 10:10
Кількість переглядів: 1070

Фото без опису

Вперше День боротьби зі СНІДом (World AIDS Day)був відзначений 1 грудня в 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. У цей день у багатьох країнах світу з метою звернути увагу до проблеми поширення вірусу імунодефіциту людини проводяться численні громадські акції та благодійні концерти.

Перша смерть від ВІЛ / СНІДу в Україні була зареєстрована в тому ж 1988 році, а вже в 1990 було створено мережу центрів профілактики і боротьби з цим страшним захворюванням.

Згідно зі статистикою Міністерства охорони здоров’я України, протягом першого півріччя 2011 року на території держави зареєстровано близько 17 000 нових випадків зараження ВІЛ/СНІДом - кількість, рівне населенню середньостатистичного українського райцентру. На даний момент кожен сотий українець хворий на синдром набутого імунодефіциту або є носієм ВІЛ.

Сьогодні Україна посідає друге місце в Європі та п'яте в світі за темпами поширення вірусу імунодефіциту людини. З метою профілактики та допомоги хворим створені кілька благодійних фондів, найвідоміший з яких - фонд «АНТИСНІД» Олени Пінчук.

Офіційним символом боротьби із СНІДом стала червона стрічка, запропонована американським художником Френком Муром в 1991 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь