1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2017 10:10
Кількість переглядів: 1034

Фото без опису

Вперше День боротьби зі СНІДом (World AIDS Day)був відзначений 1 грудня в 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. У цей день у багатьох країнах світу з метою звернути увагу до проблеми поширення вірусу імунодефіциту людини проводяться численні громадські акції та благодійні концерти.

Перша смерть від ВІЛ / СНІДу в Україні була зареєстрована в тому ж 1988 році, а вже в 1990 було створено мережу центрів профілактики і боротьби з цим страшним захворюванням.

Згідно зі статистикою Міністерства охорони здоров’я України, протягом першого півріччя 2011 року на території держави зареєстровано близько 17 000 нових випадків зараження ВІЛ/СНІДом - кількість, рівне населенню середньостатистичного українського райцентру. На даний момент кожен сотий українець хворий на синдром набутого імунодефіциту або є носієм ВІЛ.

Сьогодні Україна посідає друге місце в Європі та п'яте в світі за темпами поширення вірусу імунодефіциту людини. З метою профілактики та допомоги хворим створені кілька благодійних фондів, найвідоміший з яких - фонд «АНТИСНІД» Олени Пінчук.

Офіційним символом боротьби із СНІДом стала червона стрічка, запропонована американським художником Френком Муром в 1991 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь