8 жовтня - День юриста

Дата: 06.10.2017 11:20
Кількість переглядів: 869

   Фото без опису   8 жовтня правознавці відзначають День юриста України. Це свято з'явилося у зв'язку з виходом відповідного указу президента країни про внесення Дня юриста України в календар свят. Це відбулося в 1997 році. День юриста — професійне свято всіх, хто пов'язаний із захистом прав і свобод громадян України. Сьогодні роль юриста в правовій державі неоціненна. Ця професія важлива для утвердження демократичних цінностей в суспільстві, принципу верховенства права, для захисту інтересів кожної людини та підвищення загального рівня правової свідомості в країні.

На сьогоднішній день юристи працюють абсолютно у всіх сферах діяльності людини. Вони захищають права усіх верств населення. Тому це свято відзначають в кожній державній чи самоврядній структурі, комерційних установах — скрізь, де працюють юристи.

Професійну діяльність юристів України регламентує ціла низка законів, головний серед них — Конституція України. Саме вона закріплює усі права громадян України та описує їх обов'язки перед суспільством.

Цей день офіційно не є вихідним. Але традиційно 8 жовтня представників цієї професії вітають, тож колектив Жданівської сільської ради також приєднується до щирих привітань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь