Працюючим пенсіонерам перерахунок пенсій здійснюватиметься автоматично

Дата: 04.04.2018 09:18
Кількість переглядів: 643

 Фото без описуЗаконом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 №2148-VIII внесено зміни в порядок перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам. Адже до його прийняття пенсіонери, які продовжували офіційно працювати, повинні були звернутися до управління Пенсійного фонду, де перебувають на обліку, із заявою на проведення такого перерахунку. Відтепер, органи Пенсійного фонду, щороку з 1 квітня без додаткового звернення громадян здійснюватимуть перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули на нього право. При цьому обираються найбільш вигідні умови перерахунку: лише з урахуванням страхового стажу або з урахуванням страхового стажу і заробітку...

У разі якщо особа після призначення (перерахунку) пенсії відпрацювала менш як 24 місяці, перерахунок пенсії проводиться не раніше, ніж через два роки після призначення з урахуванням відпрацьованого страхового стажу та заробітної плати, з якої призначено пенсію.

Обчислення страхового стажу, який дає право на перерахунок пенсії, здійснюється не раніше дня, що настає за днем, по який обчислено страховий стаж під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Як і раніше, такий перерахунок не здійснюється пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років і не досягли пенсійного віку встановленого законодавством. Після досягнення відповідного пенсійного віку перерахунок здійснюється за загальними правилами незалежно від виду призначення пенсії.

Довідково: кількість пенсіонерів області, яким проведено вищезазначений перерахунок, становить 98,2 тис. осіб або 21,5% від загальної кількості, з них загальний розмір пенсії збільшено понад 62 тис. працюючим пенсіонерам. Додаткові витрати на виплату підвищень складають 2,3 млн грн на місяць.

vin.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь