Секрети вибору свіжої городини

Дата: 20.04.2018 10:50
Кількість переглядів: 646

Фото без описуДля того щоб весняної пори вберегтися від придбання та споживання неякісної ранньої овочевої продукції необхідно знати наступне. Овочі мають бути сухими і мати абсолютно свіжий вигляд( не зморщені). На овочах не повинно бути жодних пошкоджень, а також вм’ятин, вони мають бути абсолютно цілими. Приміром, якщо на редисці є тріщини, які зарубцювалися, - це свідчить, що...

 

її надмірно зволожували. Якщо ж тріщини свіжі, купувати такий овоч не варто, тому що він швидко згниє.

Зелені корінці помідорів підкажуть, що овоч свіжий. Сухі ж будуть свідчити, що томати  вже давненько перебувають на прилавку.

Перш, ніж купувати огірки, їх варто уважно роздивитися:  якщо вони пружні на дотик, а квіточка трохи зів’яла, - свіжі. Прим’ятий та м’який на дотик огірок «натякає» на те, що він не користується попитом у покупців. До речі, такий овоч не буде смачним.

Вибираючи свіжий салат, пам’ятайте, що листя цього овоча не повинне  мати гнилих вкраплень.

 Основні правила безпечного споживання  ранньої  городини:

Перед споживанням овочі необхідно вимити під проточною водою ( не просто сполоснути, а саме добре вимити).

Цікаво, що кожен овоч потребує особливого «ставлення» до себе: наприклад, у боротьбі з нітратами, які містяться в зелені, допоможе вимочування в холодній воді протягом двох годин.

Для «знешкодження» огірків та редьки, не зайвим буде обрізати їх кінчики.

З огірків і кабачків бажано також зчищати шкірку – саме в ній накопичується більша кількість нітратів.

Перед тим, як нарізати овочі для салату, потрібно позрізати всі тріщини й зіпсовані місця.

Для приготування салату рекомендують брати лише верхівки зелені, стебла краще зрізати.

В салат варто  додати  столову ложку лимонної кислоти, котра заблокує перетворення в організмі людини безпечних нітросполук на небезпечні під впливом нітробактерій, які містяться в овочах.

Залишки зелені не варто зберігати в холодильнику, адже нітрати перетворюються в нітрити, які ще небезпечніші для людини та можуть спровокувати токсичне отруєння.

Зменшити вміст нітратів приблизно на 80%, допоможе відварювання овочів.

Умови і термін зберігання почищених овочів: при кімнатній температурі: 4-5 годин, свіжо вичавлений сік зберігають не довше 1-2 годин.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь