Буль ласка - зверніть увагу! Підписання декларацій: запитання-відповіді

Дата: 11.05.2018 16:38
Кількість переглядів: 750

              Фото без описуЯКИЙ ТЕРМІН ДІЇ ДЕКЛАРАЦІЇ? Декларація не має терміну дії, тобто укладається безстроково. ЧИ МОЖЕ ОДИН НОМЕР ТЕЛЕФОНУ ФІГУРУВАТИ В ДЕКЛАРАЦІЯХ КІЛЬКОХ ПАЦІЄНТІВ? Такий варіант можливий у випадку, коли опікун чи законний представник надає дані за пацієнта. ПІСЛЯ ПІДПИСАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ З ПАЦІЄНТОМ ЛІКАР ЗМІНИВ ПРІЗВИЩЕ: ЯК ДІЯТИ? У такому випадку вносяться зміни в системі. ІПН лікаря не змінюється, тому проблем із перепідписанням декларацій не виникає. ЯКЩО ПАЦІЄНТ ЗМІНИВ ПРІЗВИЩЕ, НАПРИКЛАД, У ЗВ’ЯЗКУ З ОДРУЖЕННЯМ, ЧИ ТРЕБА ПЕРЕПІДПИСУВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ?...

Перепідписувати декларацію в такому випадку не потрібно, а слід лише оновити дані в системі. Необхідно обов’язково зберегти в медичному закладі копії нового паспорта на випадок перевірки НСЗУ.

ЧИ МОЖЕ ЛІКАР ПІДПИСУВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ САМ ІЗ СОБОЮ?

Міністерство рекомендує лікарям підписувати декларації з іншими фахівцями, щоби вони як громадяни отримували медичну допомогу в повному обсязі. Лікар не зможе повноцінно обстежити сам себе, наприклад, оглянути вухо (видалити стороннє тіло) або очне дно, надати повноцінно невідкладну допомогу або вести власну вагітність, знаходячись у декретній відпустці.

ЧИ ПОТРІБНІ ДОКУМЕНТИ ОБОХ БАТЬКІВ ПІД ЧАС ПІДПИСАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ ДЛЯ ДИТИНИ? ЩО РОБИТИ У ВИПАДКАХ, КОЛИ БАТЬКИ РОЗЛУЧЕНІ, КОЛИ ДИТИНА НАРОДИЛАСЯ В ЦИВІЛЬНОМУ ШЛЮБІ, КОЛИ НЕМАЄ ОДНОГО З БАТЬКІВ?

Потрібен документ тільки одного з батьків. Під час підписання декларації для дитини, яка проживає з обома батьками, що перебувають в офіційному шлюбі, достатня присутність тільки одного з батьків. Мама чи тато повинні мати з собою свідоцтво про народження дитини, особисті документи (паспорт, ІПН) і телефон. Якщо дитина проживає з одним з батьків (батьки розлучені або один з батьків відсутній), ці умови не змінюються.

ЯКІ ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ?

Підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром може кожна людина, яка постійно проживає в Україні, незалежно від місця реєстрації. Для внутрішньо переміщених осіб немає жодної перешкоди, щоб підписати декларацію з вибраним лікарем. Якщо пацієнт має паспорт громадянина України, жодних додаткових довідок, крім довідки про індивідуальний податковий номер, не потрібно. Якщо у пацієнта немає можливості подати паспорт громадянина України, щоб підписати декларацію про вибір лікаря, але він має право на проживання на території України, тоді він може подати один з таких документів: тимчасове посвідчення громадянина України; посвідку на постійне проживання в Україні; посвідчення біженця; посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ПАЦІЄНТ ПОГОДЖУЄТЬСЯ НА ПІДПИСАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ, АЛЕ НЕ ХОЧЕ ЗАЛИШАТИ КОПІЇ СВОЇХ ДОКУМЕНТІВ?

Йому треба пояснити, що медичні заклади вже зберігають персональні (більше того — медичні) дані пацієнтів у паперовому вигляді та відповідальні за їх збереження. На уповноважену особу надавача ПМД покладаються обов’язки щодо забезпечення захисту персональних даних та поширюється дія законодавства про лікарську таємницю.

ЧИ МОЖЛИВЕ ПІДПИСАННЯ ДЕКЛАРАЦІЙ, ЯКЩО ЗАКЛАД ЩЕ НЕ ПРОЙШОВ ПРОЦЕДУРИ ПЕРЕТВОРЕННЯ НА КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО?

Процедура перетворення юридичної особи не передбачає зміни коду ЄДРПОУ. Тому заклад може починати підписувати декларації. Після зміни форми власності необхідно внести зміни лише в назві закладу

vin.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь