ТОПОЛИНИЙ ПУХ. ПАМ’ЯТКА НАСЕЛЕННЮ

Дата: 17.05.2018 10:17
Кількість переглядів: 741

             Фото без описуЗ  приходом перших, по-справжньому теплих днів тополиний пух з'являється на вулицях наших міст і сіл. Вони заповнюються теплим «снігом», а жителі  чхають, витираючи очі, що сльозяться, лають тополі як можуть. Всі вулиці, кущі і трава покриті тополиним пухом, він кружляє і падає на людей,  все потопає у білому пусі, таке відчуття, що прийшла зима і сніг припорошив все навколо. Але цей період небезпечний для багатьох людей - у них починається пора «вічного чхання». Давайте спробуємо розібратися, чому тополиний пух викликає таку реакцію і як з цим боротися...

Алергія на пух? Алергія саме на тополиний пух в природі - величезна рідкість. На самому  тополиному пусі абсорбуються інші види пилку, які також можуть викликати алергію. Потрібно не забувати, що в цей час цвітуть й інші трави, дерева і різноманітні рослини. Таким чином, якщо у людини, буває алергія на тополиний пух, не виключена реакція на інші види рослин. Отже, якщо у вас сльозяться очі і ви постійно чхаєте, в період появи тополиного пуху, потрібно не ковтати безконтрольно антигістамінні препарати, а звернутися до фахівця і з'ясувати, на що саме у вас алергія.

Як пом'якшити симптоми? Для того щоб хоч якось пом'якшити реакцію організму в цей період, потрібно добре промивати ніс і носоглотку водою або використовувати спреї на основі морської очищеної води. Робити вологе прибирання будинку і намагатися не виходити в розпал дня на вулицю.

Як боротися?   Після ремісії обов'язково потрібно звернутися до лікаря і зробити шкірні проби і тільки після того як фахівець встановить алергени, можна провести специфічну імунотерапію, спрямовану на механізм виникнення алергічної реакції.

Чого не можна робити? Людині з загостреною реакцією на тополиний пух краще в цей період не вживати алергенні продукти, вони можуть погіршити її стан.

 

Навчально-методичний   центр   цивільного  захисту та

безпеки  життєдіяльності  Вінницької   області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь