День звільнення міст Слов’янськ та Краматорськ від проросійських терористів

Дата: 05.07.2018 17:01
Кількість переглядів: 559

            Після завершення основних заходів щодо анексії і окупації кримського півострова в кінці лютого-березні 2014 року, російський агресор активно зайнявся наступним сектором українських територій. В поле його інтересу тепер знаходилися східні частини суверенної України. Слов’янськ, як і інші міста на схід країни, піддався спробі захоплення...

Фото без опису Початком жахів цієї відкритої агресії для багатьох городян стало захоплення 12 квітня 2014 року підготовленими озброєними особами міського управління Міністерства внутрішніх справ. Пізніше відбулося захоплення і інших адміністративних будівель, важливих комунікативних центрів міста, виставлені збройні бандформування на основних в’їздах в місто. Українське суспільство приступило до організації визвольних заходів.5 липня 2014 року російські терористи були змушені тікати і покинули місто, День визволення Слов’янська від проросійських терористів відзначається згідно з Постановою Верховної Ради України № 1069-VIII від 31 березня 2016 року.

Краматорськ, 12 квітня 2014 року. Близько тисячі проросійськи налаштованих московськими кураторами людей, з вкрапленнями представників провідних силових відомств сусідньої країни, зібралися на мітинг біля міськвиконкому. До завдань їх керівників входила проста процедура - позначити територію заздалегідь підготовленою символікою насаджуваної ними влади. З огляду на в чомусь наївну на той момент толерантність, притаманну українській традиції, це виявилося не складно. Їх фокуси прості до неподобства. Корупція і підкуп, маскування, а іноді і відвертий терор, плюс активна робота по деморалізації, буквально спритність рук і ніякого шахрайства ... Наслідки злочину спричинили свій ланцюг трагедій.

5 липня, в результаті поразки в боях за Слов’янськ, проросійські терористи, в тому числі і з тактичної точки зору, як висловлюються деякі професійні військові експерти, були змушені покинути Краматорськ. У місто повернулася офіційна українська влада.

День визволення Краматорська від проросійських терористів відзначається згідно з Постановою Верховної Ради України № 1069-VIII від 31 березня 2016 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь