Психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції

Дата: 14.08.2018 12:03
Кількість переглядів: 701

    Фото без опису  Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції.Метою психологічної реабілітації є: збереження або відновлення фізичного та психологічного здоров’я, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій, запобігання інвалідності, профілактика агресивної та само руйнівної поведінки, відновлення порушених (втрачених) психічних функцій до оптимального рівня їх вираженості...


Реабілітація передбачає надання таких послуг: психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, консультування, психологічна підтримка та супроводження, психотерапія, групова робота.

Послуги з психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції або його законний представник звертається до управління праці та соціального захисту населення місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців - за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу).

Учасник антитерористичної операції обирає заклад, де бажає отримувати послуги з психологічної реабілітації та дату їх проведення. На даний час до журналу обліку звернень суб’єктів, що надають послуги із психологічної реабілітації внесено дві установи: ТОВ «Санаторій «Токарі» (Сумська обл., м. Лебедин, с. Токарі) та ТОВ «Пансіонат «Ірбіс» (м. Скадовськ)

 

     До заяви на психологічну реабілітацію учасник антитерористичної операції додає копії та пред’являє оригінали таких документів: посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни та документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення.

Після надходження від обраного учасником антитерористичної операції реабілітаційного закладу письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із психологічної реабілітації та узгодження дати початку її проведення, управління праці укладає договір із закладом, обраним учасником антитерористичної операції та самим учасником АТО у трьох примірниках.

Строки надання послуг із психологічної реабілітації визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг з урахуванням його потреб, узгоджуються з отримувачем послуг або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб і зазначаються в індивідуальному плані. 

У разі надання послуг із психологічної реабілітації без забезпечення харчування та проживання тривалість курсу не перевищує 40 облікових одиниць.У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

Витрати на оплату проїзду до суб’єкту надання послуг для проходження психологічної реабілітації та назад відшкодовується учасникам АТО управлінням соціального захисту на підставі поданих проїзних документів.

Ознайомитися з постановою кабінету Міністрів України та наказом Міністерства соціальної політики України можна за посиланнями:

http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0554-18

http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1057-2017-%D0%BF

У разі виявлення бажання щодо проходження психологічної реабілітації необхідно звертатися до управління соціальної та молодіжної політики Хмільницької РДА за адресою: м. Хмільник, вул. Столярчука, 17 тел. 2-21-86.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь