Де і як отримати довідку про несудимість?

Дата: 19.09.2018 11:13
Кількість переглядів: 669

    Фото без описуВже більше року територіальні сервісні центри МВС здійснюють видачу довідок про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність чи  наявність судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України. 
 Довідка про несудимість потрібна для оформлення на роботу, оформлення візи для виїзду за кордон, для участі у тендері, здійснення усиновлення, встановлення опіки, оформлення громадянства, оформлення або поновлення документів, оформлення дозволу на зброю, подання до військового комісаріату тощо...

Дану довідку може отримати фізична особа, яка досягла 14-річного віку, незалежно від місця реєстрації, у зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС. Існує два способи замовлення даної довідки: онлайн на сайті hsc.gov.ua або безпосередньо у сервісному центрі МВС.
Необхідними документами для замовлення довідки є запит встановленого зразка, документ, що посвідчує особу та його копія. Письмовий запит подається особисто або уповноваженою у встановленому порядку особою. У випадку, коли ж звертається уповноважена особа, до сервісного центру потрібно надати  документ, який посвідчує уповноважену особу,  оригінал та копію документа, яким уповноважено особу, а також запит та копія паспорта особи, стосовно якої замовляється довідка. 
У разі тимчасового або постійного перебування фізичної особи за межами держави довідку про відсутність чи наявність судимості можна отримати в посольствах або консульських установах України. 
Щоб замовити довідки онлайн, потрібно зайти на офіційний сайт Головного сервісного центру МВС за посиланням hsc.gov.ua. Зареєструватися там через електронний цифровий підпис або Bank ID та заповнити електронну форму запиту, вказавши, в якому ТСЦ зручно забрати готову довідку. У полі «Спосіб отримання довідки» потрібно обрати, у якому вигляді бажано отримати довідку. Якщо  в електронному, то довідка надійде на вказану у формі заповнення електронну адресу. У паперовому варіанті – довідку можна забрати у бажаному сервісному центрі МВС.
Після збереження електронного запиту за присвоєним йому номером можна перевірити статус готовності онлайн-довідки.  Якщо довідка замовлялась через ЕЦП, на адресу електронної пошти, зазначеної при формуванні запиту, автоматично надходить повідомлення про її готовність.
Забрати довідку можна в обраному сервісному центрі МВС, пред’явивши документ, що посвідчує особу.
Відповідно до чинного законодавства максимальний термін видачі довідки про несудимість - 30 календарних днів з дня надходження запиту. Довідка видається станом на дату здійснення перевірки фізичної особи і є безкоштовною.
Працюємо ми: вівторок-п'ятниця з 9:00 до 18:00, а у суботу з 9:00 до 16:45. Тому кому потрібні такі довідки, чекаємо вас  за адресою: Вінницька область, Хмільницький район, с. Великий Митник «57 км.+1000», урочище буд. 2. Тел. (04338) 2-44-75. За матеріалами сайту gazetahm.org


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь