Наука відпочивати: чим зайняти дитину на осінніх канікулах

Дата: 29.10.2018 11:22
Кількість переглядів: 766

Осінні канікули - зовсім не те, що літні. Тривають всього тиждень, та й погода часто не радує. Невже школярам залишається лише сидіти вдома, витріщатися в телевізор або комп'ютер? Відпочинок від школи повинен бути продуктивним, але не збивати з робочого ритму, адже скоро знову сідає за парту. Як провести час цікаво і з користю? Давайте поговоримо про це сьогодні.Фото без опису

Домовляємося «на березі»

Канікули потрібні для того, щоб відпочити і відновитися перед новими навчальними подвигами. Чого точно не варто робити, так це засиджуватися допізна, спати до обіду, проводити весь час за комп'ютером. Гірше того - весь вільний час присвячувати навчанню, а то і зовсім захворіти. Наведемо ряд рекомендацій, щоб перерва від школи пройшов «на ура»:

• відвідувати звичні гуртки, секції, рівномірно (не в останній день) займатися уроками вітається;

• пара мультфільмів в день цілком допустима, як і годину перебування за комп'ютером;

• відмінна ідея - приділити час тому, до чого не доходили руки в шкільні будні;

• прислухайтеся до побажань дитини, ніж він хотів би зайнятися. Зрештою, це його заслужене особистий час;

• поїздка в теплі країни - не найкраще рішення. Пам'ятаємо, що на акліматизацію йде два тижні. Таким часом ми не маємо в своєму розпорядженні;

• полінуватися кілька днів - не надто погана ідея. Дозвольте своїй дитині пару днів відпочити «по-тюленячі».

Ідеї для спільних осінніх канікул

Тільки на перший погляд може здатися, що регулярні розваги вимагають великих грошових вливань. При найближчому розгляді переконаємося, що спільний відпочинок з дитиною-школярем може бути захоплюючим і бюджетним.

Зверніть увагу на наступні ідеї:

1) спільний майстер-клас

Чому б не навчитися чогось нового у веселій компанії? Та й за часом захід не затратно: максимум пара годин. Моделювання, орігамі, приготування піци, розпис на каміннях - виберіть разом заняття до душі;Фото без опису

2) готуємо нові страви

Прекрасно провести час разом можна і на кухні. Доглянете заздалегідь разом цікавий рецепт, докупити необхідні продукти і вперед, назустріч кулінарним шедеврам! Що це буде: мафіни, фруктовий коктейль, ягідний пиріг?

3) організуйте свій квест

Якщо в вас дрімає талант масовика-витівника, придумайте домашній сценарій захоплюючої гри. Дитина із задоволенням буде виконувати завдання в стінах квартири. Дивишся, розберете завали, шукаючи лігво монстра в шафі. Або втілити в життя інші ідеї, поєднуючи приємне з корисним.

4) дивимося цікаві передачі

У нашому випадку - це все, що відноситься до категорії «науково-пізнавальне відео». Не обов'язково просиджувати перед екраном годинами, вивчаючи життя тигрів. Але короткі ролики на кшталт «чому йде дощ», «чому птахи відлітають на південь», «чому віддзеркалює» і т.п. сприйматимуться на «ура». Дивишся, і шкільна програма підтягнеться між справою.

5) фотозвіт про прогулянку в парку

«Звіт», звичайно, слово вельми канцелярське. Скажімо так: відображені осінній настрій в фотографіях. Вибираємося сім'єю на природу і дуріє. Хто буде в ролі фотографа - вирішувати вам. Іноді дуже корисно віддати об'єктив в дитячі руки. Не забудьте антураж у вигляді яскравих шарфів, курток або навіть чобіт. Буде що згадати дощовими вечорами!

6) граємо в настільні ігри

Чому б не зібрати пару-трійку шкільних друзів дитини? Домашня «бойня» у вигляді настільних ігор обіцяє перетворитися в веселий вечір. Якщо фінансів на придбання нових ігор недостатньо, може, є сенс згадати про старі добрі лото, морський бій або «крокодил»?

Що ще можна втілити в життя? Спільний похід в кіно, поїздку в сусіднє місто, похід зі справжнім багаттям, вироби з природних матеріалів, зібрати гербарій, відправитися за грибами, влаштувати чаювання, якщо погода не радує. Мало ідей? Зробіть намисто з горобини, ведіть календар погоди, читайте книги не за програмою, займіться виготовленням годівниці або почніть продумувати сценарій нового року ... Ви практично не обмежені в діях, якщо у вас збігається відпочинок з дитиною-школярем.

Трохи інша ситуація у тих, хто не має в своєму розпорядженні подібної розкішшю. Але і тут безліч варіантів. Батьки, чиї діти відпочивають без них, можуть відправити дитину в гості до бабусі, пришкільний табір, спільну поїздку з класом. На худий кінець можна залишити відпочиваючого школяра вдома, але скласти розпорядок дня. Тільки обіцяйте, що вечір присвятите дитині і будете займатися спільними цікавими справами.

Осінні шкільні канікули дуже швидкоплинні. Але в їх владі як зарядити дитину енергією на нову чверть, так і підійти до неї як вичавлений лимон. Яким буде стан вашого школяра - тільки в руках батьків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь