Наука відпочивати: чим зайняти дитину на осінніх канікулах

Дата: 29.10.2018 11:22
Кількість переглядів: 754

Осінні канікули - зовсім не те, що літні. Тривають всього тиждень, та й погода часто не радує. Невже школярам залишається лише сидіти вдома, витріщатися в телевізор або комп'ютер? Відпочинок від школи повинен бути продуктивним, але не збивати з робочого ритму, адже скоро знову сідає за парту. Як провести час цікаво і з користю? Давайте поговоримо про це сьогодні.Фото без опису

Домовляємося «на березі»

Канікули потрібні для того, щоб відпочити і відновитися перед новими навчальними подвигами. Чого точно не варто робити, так це засиджуватися допізна, спати до обіду, проводити весь час за комп'ютером. Гірше того - весь вільний час присвячувати навчанню, а то і зовсім захворіти. Наведемо ряд рекомендацій, щоб перерва від школи пройшов «на ура»:

• відвідувати звичні гуртки, секції, рівномірно (не в останній день) займатися уроками вітається;

• пара мультфільмів в день цілком допустима, як і годину перебування за комп'ютером;

• відмінна ідея - приділити час тому, до чого не доходили руки в шкільні будні;

• прислухайтеся до побажань дитини, ніж він хотів би зайнятися. Зрештою, це його заслужене особистий час;

• поїздка в теплі країни - не найкраще рішення. Пам'ятаємо, що на акліматизацію йде два тижні. Таким часом ми не маємо в своєму розпорядженні;

• полінуватися кілька днів - не надто погана ідея. Дозвольте своїй дитині пару днів відпочити «по-тюленячі».

Ідеї для спільних осінніх канікул

Тільки на перший погляд може здатися, що регулярні розваги вимагають великих грошових вливань. При найближчому розгляді переконаємося, що спільний відпочинок з дитиною-школярем може бути захоплюючим і бюджетним.

Зверніть увагу на наступні ідеї:

1) спільний майстер-клас

Чому б не навчитися чогось нового у веселій компанії? Та й за часом захід не затратно: максимум пара годин. Моделювання, орігамі, приготування піци, розпис на каміннях - виберіть разом заняття до душі;Фото без опису

2) готуємо нові страви

Прекрасно провести час разом можна і на кухні. Доглянете заздалегідь разом цікавий рецепт, докупити необхідні продукти і вперед, назустріч кулінарним шедеврам! Що це буде: мафіни, фруктовий коктейль, ягідний пиріг?

3) організуйте свій квест

Якщо в вас дрімає талант масовика-витівника, придумайте домашній сценарій захоплюючої гри. Дитина із задоволенням буде виконувати завдання в стінах квартири. Дивишся, розберете завали, шукаючи лігво монстра в шафі. Або втілити в життя інші ідеї, поєднуючи приємне з корисним.

4) дивимося цікаві передачі

У нашому випадку - це все, що відноситься до категорії «науково-пізнавальне відео». Не обов'язково просиджувати перед екраном годинами, вивчаючи життя тигрів. Але короткі ролики на кшталт «чому йде дощ», «чому птахи відлітають на південь», «чому віддзеркалює» і т.п. сприйматимуться на «ура». Дивишся, і шкільна програма підтягнеться між справою.

5) фотозвіт про прогулянку в парку

«Звіт», звичайно, слово вельми канцелярське. Скажімо так: відображені осінній настрій в фотографіях. Вибираємося сім'єю на природу і дуріє. Хто буде в ролі фотографа - вирішувати вам. Іноді дуже корисно віддати об'єктив в дитячі руки. Не забудьте антураж у вигляді яскравих шарфів, курток або навіть чобіт. Буде що згадати дощовими вечорами!

6) граємо в настільні ігри

Чому б не зібрати пару-трійку шкільних друзів дитини? Домашня «бойня» у вигляді настільних ігор обіцяє перетворитися в веселий вечір. Якщо фінансів на придбання нових ігор недостатньо, може, є сенс згадати про старі добрі лото, морський бій або «крокодил»?

Що ще можна втілити в життя? Спільний похід в кіно, поїздку в сусіднє місто, похід зі справжнім багаттям, вироби з природних матеріалів, зібрати гербарій, відправитися за грибами, влаштувати чаювання, якщо погода не радує. Мало ідей? Зробіть намисто з горобини, ведіть календар погоди, читайте книги не за програмою, займіться виготовленням годівниці або почніть продумувати сценарій нового року ... Ви практично не обмежені в діях, якщо у вас збігається відпочинок з дитиною-школярем.

Трохи інша ситуація у тих, хто не має в своєму розпорядженні подібної розкішшю. Але і тут безліч варіантів. Батьки, чиї діти відпочивають без них, можуть відправити дитину в гості до бабусі, пришкільний табір, спільну поїздку з класом. На худий кінець можна залишити відпочиваючого школяра вдома, але скласти розпорядок дня. Тільки обіцяйте, що вечір присвятите дитині і будете займатися спільними цікавими справами.

Осінні шкільні канікули дуже швидкоплинні. Але в їх владі як зарядити дитину енергією на нову чверть, так і підійти до неї як вичавлений лимон. Яким буде стан вашого школяра - тільки в руках батьків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь