Пошук

В Україні відзавтра дорожчає телефонний зв'язок

Дата: 31.10.2018 12:05
Кількість переглядів: 508

  З 1 листопада 2018 року набувають чинності нові тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, затверджені рішенням Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Набрання чинності Рішення НКРЗІ від 18 вересня 2018 року № 488 відбудеться 1 листопада 2018 року, повідомляється на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, на першому етапі пропонується підвищити тарифи тільки для населення. Зокрема, для населення (як міст та райцентрів, так і сіл та селищ міського типу) підвищилася місячна абонплата за користування телефонним апаратом із погодинною оплатою місцевих розмов. Вартість стаціонарного телефонного зв'язку у середньому зросте на 17% в містах і на 18,8% в селах. В середньому це становитиме 3 - 7 гривень порівняно з нині діючими тарифами.

Документом затверджено також граничні тарифи на зазначені послуги на період із 1 січня 2019 року. На даному етапі відбудеться підвищення тарифів для всіх категорій користувачів, що дозволить зрівняти тарифи між категоріями абонентів в місті і селі. Згідно з планом поетапного підвищення цін на фіксований телефонний зв'язок, в 2019 році тарифи збільшаться ще на 2 - 5 грн.

Документом установлено, що оператори мають право знижувати Граничні тарифи, але не нижче рівня собівартості відповідної послуги.

Як повідомляв Укрінформ, в червні цього року Укртелеком звернувся в НКРЗІ з пропозицією про перегляд граничних тарифів (читай - підвищення тарифів) на загальнодоступні телекомунікаційні послуги. Укртелеком запропонував провести підвищення в два етапи: перший етап - з 1 листопада по 31 грудня 2018 року на 14%, другий етап - з першого січня 2019 року на 10,5%. На першому етапі пропонується підвищити тарифи тільки для населення, а на другому етапі - для всіх категорій користувачів, що дозволить зрівняти тарифи між категоріями абонентів в місті і селі.

19 вересня «Укртелеком» отримав дозвіл підвищити граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги. Таке рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

www.ukrinform.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь