Пошук

Уряд затвердив положення про малі групові будинки для розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Дата: 01.11.2018 11:33
Кількість переглядів: 626

  31 жовтня Кабінетом Міністрів прийнято рішення, спрямоване на зменшення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі з інвалідністю, та осіб з їх числа в закладах інституційного догляду та виховання дітей шляхом влаштування їх до малих групових будинків, забезпеченню можливостей для таких дітей виховуватися в умовах, наближених до сімейних.

Розробленою Міністерством соціальної політики постановою передбачено затвердження примірного положення про малий груповий будинок як інструменту місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування для забезпечення проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, в умовах, наближених до сімейних.

Це має сприяти розвитку сімейних форм виховання і зменшити кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі з інвалідністю, та осіб з їх числа в закладах інституційного догляду та виховання дітей.

Створення малих групових будинків сприятиме оптимізації мережі закладів, у яких надаються соціальні послуги, пришвидшенню реформування закладів інституційного догляду і виховання дітей, забезпеченню максимальної доступності дітей до послуг у громаді, посиленню ролі та відповідальності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за становище дітей та сімей з дітьми.

Реалізація цього нормативно-правового акта посилюватиме правове регулювання реалізації прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім’ї.

Постанову прийнято із дорученням Міністерству соціальної політики, як головному розробнику нормативно-правового акту, доопрацювати та оформити у триденний строк відповідно до регламентних вимог та з урахуванням результатів обговорення.

www.msp.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь