Забезпечення прав дітей в умовах реформування місцевого самоврядування

Дата: 01.11.2018 16:29
Кількість переглядів: 706

Фото без опису  В професійному середовищі триває доволі гостра дискусія з приводу того хто і як має опікуватися дітьми в об’єднаних територіальних громадах. Надзвичайно важливим питанням є кількість дитячого населення у громаді. Якщо громада об’єднує весь район, то має бути створено і службу у справах дітей , і центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді. Якщо чисельність дітей у громаді не перевищує однієї тисячі – очевидно, що вимога про створення окремих структур може залишитися невиконаною. Такі ОТГ не мають можливості створити окремий структурний підрозділ – службу у справах дітей. У такому випадку не виключено, що будуть окремо призначені уповноважені посадові особи, у функціональних обов’язках яких буде зазначено, що вони виконують повноваження служб у справах дітей. Так у Жданівській ОТГ було призначено спеціаліста з питань захисту прав дітей на якого покладатимуться частково виконання обов’язків служб у справах дітей.

     Саме тому у  Жданівській ОТГ відбулося засідання «круглого столу» про деякі питання діяльності об’єднаної територіальної громади щодо забезпечення захисту прав дітей. На засіданні були присутні: сільський голова Ядвіжина С.З., староста сіл Качанівка та Семки Ратушний С.І., начальник відділу освіти Бялківський А.С., дільничний інспектор, капітан поліції Буджерак В.С., головний лікар КЗ первинної медико-санітарної допомоги Насиров Ю.Д., старший інспектор сектору ведення реєстру Жданівської сільської ради Качановецький  П.П.,   спеціаліст відділу освіти та СГР СалюкА.В.,  заступники директорів з виховної роботи навчальних закладів Жданівської ОТГ.Запрошено  начальника служби у справах дітей Хмільницької РДА Костюк О.В.  Під час засідання було обговорено питання про організацію роботи та налагодження співпраці, про розмежування повноважень служби у справах дітей Хмільницької райдержадміністрації та спеціаліста з питань захисту прав дітей Жданівської сільської ради.

 

Спеціаліст з питань захисту прав дітей Жданівської сільської ради Андрієвська О.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь