Пошук

На Вінниччині збудують 14 нових сільських амбулаторій загальної практики. Жданівська ОТГ у тому числі.

Дата: 06.11.2018 09:32
Кількість переглядів: 732

   Такі дані озвучив заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк під час Всеукраїнської селекторної наради з обговорення питання щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку систем охорони здоров’я у сільській місцевості, яка відбувалась під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

 

«Ми маємо остаточно визначити всі больові точки, які залишаються в напрямку реалізації тих завдань, які поставлені Президентом України і Урядом щодо підвищення якості надання первинної медичної допомоги в сільській території. Тому сьогодні необхідно обговорити всі проблемні питання та визначити шляхи їх вирішення, адже в одних регіонах робота є налагодженою і йде досить високими темпами, а в інших навпаки – робота йде досить повільно. Крім того, хочу наголосити, що даний проект виконується в рамках проведення медичної реформи в первинній галузі медицини. Зокрема, активно триває приписна кампанія і необхідно заклечати договори з НСЗУ, аби праця лікарів гідно оплачувалась, створювалась відповідна інфраструктура, а послуги надавались відповідним чином», - зазначив на початку засідання Генадій Зубко.

Зокрема, на Вінниччині для розвитку сільської медицини та покращення матеріально-технічної бази сільських амбулаторій для лікарів загальної практики, затверджено перелік проектів будівництва 14 сільських амбулаторій на загальну суму 89,9 млн. грн., у тому числі: 

  • субвенція з державного бюджету - 81,8 млн.грн.
  • співфінансування з місцевих бюджетів - 8.1 млн.грн.

«У нас є 14 проектів, які реалізуються з нуля. По 3 об’єктах вже укладаються договори з підрядниками. Нажаль, по 2 об’єктах торги не відбулись і їх оголошуватимуть повторно. Сподіваємось, що 7, 12 і 16 листопада відбудуться торги ще по декількох проектах, і ми матимемо змогу укласти угоду з підрядною організацією, перерахувати авансові платежі і розпочати будівництво. Загальна сума коштів, які виділені для Вінницької області - понад 89 млн грн. і проблем з фінансуванням немає. Ці кошти є перехідними і залишаться на наступний фінансовий рік. Також кожна з цих амбулаторій буде забезпечена автомобілем лікаря», - зазначив Ігор Івасюк.

По 13 об’єктах визначений замовник по виконанню проектно – кошторисної документації – департамент будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації, по 1 об’єкту - замовником виступає сільська громада (с. Гальжбієвка, Ямпільського  району).

Розроблено проекти повторного використання на будівництво амбулаторій на 1-2 лікаря та 3-4 лікаря, а також здійснюється прив’язка проектів до місцевості, де заплановано будівництво.

По 4 об’єктах проводиться процедура закупівлі з будівництва сільських амбулаторій для лікарів загальної практики:

  • с.Білопілля Козятинського району;
  • с.Новофастів Погребищенського району;
  • с.Вербка Чечельницького району;
  • с.Бабчинці Чернівецького району;

Через систему Prozzoro по 3 районам відбулись аукціони та визначені переможці з будівництва сільських амбулаторій для лікарів загальної практики;

  • с.Борисівка Іллінецького району;
  • с.Студенне Піщанського району;
  • с.Війтівці Хмільницького району.

Станом на 5 листопада у вигляді фінансової участі місцевих бюджетів в реалізації проектів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості профінансовано кошти за рахунок співфінансування сільських громад на суму 2,3 млн.грн.

За матеріалами сайту: vin.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь