Зверніть увагу! Триває пероральна вакцинація хижаків від сказу та регулювання їх чисельності

Дата: 02.10.2019 10:22
Кількість переглядів: 370

   Фото без опису  Сказ – небезпечний вірус, яким можуть заражати дикі тварини свійських і навіть людину. А останніми роками так званих шкідливих хижаків (лисиць, вовків) стає дедалі більше, зокрема, вовки мігрують і завдають шкоду приватним господарствам. 24 вересня на Вінниччині стартувала кампанія із пероральної вакцинації від сказу диких м’ясоїдних тварин. Як і в минулому році, вакцинація проводиться за допомогою авіатранспорту. З літаків розповсюджують понад 500 тисяч доз приманок. Під час кампанії оброблять площу 21 560 км2, за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків... 

Застосовуватиметься спеціальна антирабічна вакцина для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин. Заплановано розповсюдити 539 тисяч доз приманок.

Це їстівний брикет, який запахом і смаком приваблює тварин, всередині нього знаходиться вакцина. Коли тварина з’їдає приманку, через слизову оболонку діюча речовина потрапляє в організм, що рівнозначно вакцинації шляхом ін’єкції.

Територія обробляється із урахуванням ареалу проживання лисиць, за винятком населених пунктів та великих водних просторів. Однак, вакцина абсолютно безпечна для людей, домашніх та сільськогосподарських тварин.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь