Обережно - грип !

Дата: 31.10.2019 15:51
Кількість переглядів: 494

Фото без описуЗа інформацією КНП "Жданівський Центр первинної медико - санітарної допомоги", враховуючи дані ВООЗ стосовно штамів грипу, що ймовірно циркулюватимуть в сезоні 2019-2020 рр., у новому сезоні можна очікувати збільшення кількості захворілих на 10-15%. В Україні зареєстровані та дозволені до використання дві вакцини проти гриппу. Вони обидві є ефективними та безпечними. Це вакцини:..

 

 

– ДЖІСІ ФЛЮ (GCFLU), виробник Green Cross Corporation, Корея, орієнтовна ціна якої  232 грн.;

– ВАКСІГРИП ТЕТРА (VAXIGRIPTETRA), виробник Sanofi Pasteur, Франція - орієнтовна ціна -300 грн.

         За оперативною інформацією вищезазначені вакцини можна придбати в аптечних закладах м. Хмільника: «Рецептіка», «Конекс», «Про100 Аптека».

        Відокремлений структурний підрозділ   Хмільницький   міськрайонний відділ лабораторних  досліджень  ДУ «Вінницький обласний лабораторний    Центр  МОЗ України» здійснює постійний моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ.

       На 42-му тижні 2019 року по Жданівській ОТГ спостерігається  підвищений рівень інтенсивності захворюваності на грип та  ГРВІ, що складає  556,5 випадків на 100 тис. населення.

        Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулись 24 особи, серед захворілих 21 дитина (87,4%).

       Циркуляція вірусів грипу не зареєстрована.

        З початку епідемічного сезону загалом по м. Хмільнику щеплено 37 осіб, по ОТГ – 0. З метою запобігання епідемічного поширення грипу та ГРВІ, мінімізації наслідків поширення вірусу грипу серед населення, зниження рівня захворюваності, та їх ускладнення, усі бажаючі мешканці ОТГ можуть придбати вакцину від грипу за власні кошти, так як кошти на вакцинацію проти грипу у бюджеті громади не закладались.

        Усім мешканцям Жданівської об’єднаної територіальної громади, які бажають провести щеплення, необхідно звернутися до Жданівського ЦПМСД та до свого сімейного лікаря.

        Нагадуємо, що найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація. Оптимальний час введення вакцини – початок осені. Разом з тим, щеплення рекомендують робити і в пізніші терміни – протягом всього сезону грипу. Вакцинація не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

        Пам'ятайте про важливість колективного імунітету! Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь