Від дифтерії захистить вакцинація

Дата: 01.11.2019 11:57
Кількість переглядів: 540

   Фото без опису КНП "Жданівський центр первинної медико - санітарної допомоги інформує, що за даними Центру Громадського Здоров»я, в  Україні офіційно підтверджено 20 випадків захворювання на дифтерію, 18 з яких – у жовтні 2019 року.  На Вінниччині не зафіксованого жодного випадку захворювання на дифтерію з 2012 року. Що стосується рівня вакцинації в Хмільницькому районі, то за 9 місяців поточного року було вакциновано 77,3% всіх дітей віком до одного року, півторарічні діти – 93,6%, 6-річні – вакциновані 43,6% (їхня ревакцинація буде за наявності вакцини), підлітки від 16 років – 96,9%. Дорослих було вакциновано – 43,3%. В період з 1991 по 1998 роки на території Вінниччини на дифтерію захворіло 429 людей, 20 з яких померло. Єдиним захистом є специфічна профілактика...

Вакцини в КНП «Жданівський ЦПМСД» є більш, ніж достатньо. В попередні роки Україна та Вінницька область в тому числі недоотримала певну кількість препаратів для імунізації, не тільки проти дифтерії, а й інших інфекцій. Тому говорити про те, що випадки дифтерії не можуть з’явитись на території Вінниччини – було б неправильно.

      В 2019 році доросле та дитяче населення охоплюється майже в повних обсягах. Проте в попередні роки на території нашої області охоплювалося дитяче населення в межах 60%, доросле – ще менше. Тому нині перше завдання – дощепити всіх тих, хто не був щеплений. І лише за таких умов ми зможемо говорити, що спалахи цієї інфекції не будуть виникати.

      Дифтерія – це небезпечне гостре інфекційне захворювання дихальних шляхів. Збудник дифтерії передається повітряно-крапельним шляхом або через предмети побуту, якими користувався хворий. Захворювання найчастіше проявляється утворенням щільної плівки та набряку слизових оболонок, що блокує дихальні шляхи і часто призводить до смерті. Токсичне ураження серцево-судинної та нервової систем і вторинні інфекції також можуть мати летальні наслідки. Захиститися від дифтерії можна лише з допомогою вакцинації.

      Якщо людина хоче зробити щеплення, потрібно звернутись до свого сімейного лікаря та пройти необхідні обстеження.

Наголошуємо, що щеплення від дифтерії рекомендовано Календарем профілактичних щеплень не лише дітям, а й дорослим кожні 10 років після 16-річного віку. Необхідну інформацію щодо вакцинації мешканці Жданівської об’єднаної територіальної громади можуть отримати у КНП «Жданівський Центр первинної медико – санітарної допомоги».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь