З 1 квітня 2020 року на всіх рибогосподарський водних об’єктах Вінницької області починається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів

Дата: 31.03.2020 14:45
Кількість переглядів: 587

 Фото без опису Вінницький рибоохоронний патруль нагадує про заборонені знаряддя лову та відповідальність за їх використання. В нерестовий період дозволяється любительське і спортивне рибальство з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом, на спеціально визначених ділянках водойм. Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.99 №19, забороняється лов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання). Також, заборонено застосування промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, лов способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм...

Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства за яке передбачена відповідальність згідно ч. 4 ст. 85 КУпАП. Санкція даної статті тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів.

Залежно від заподіяних збитків (а саме - нанесення істотної шкоди), може наступити кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Згідно цієї статті передбачене показання у вигляді штрафу від 1 700 до 3 400 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею - караються штрафом від 3 400 до 6 800 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, чи позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Також передбачена адміністративна відповідальність відповідно до ст. 85 - 1 КУпАП за виготовлення, збут, зберігання та рекламу заборонених знарядь. В залежності від виду правопорушення передбачений штраф на фізичних осіб до 1 700 грн з конфіскацією цих знарядь, на посадових осіб рекламодавця або розповсюджувача реклами до 4 250 грн.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства, збуту водних біоресурсів чи заборонених знарядь лову – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини за телефонами: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06 (цілодобово)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь