Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 22 травня, але вже 11 травня скасована частина обмежувальних заходів.

Дата: 12.05.2020 10:30
Кількість переглядів: 507

   Фото без опису  Кабінет Міністрів України  продовжив карантин в Україні до 22 травня, але вже 11 травня скасована частина обмежувальних заходів. У кожному регіоні відбудуться різні послаблення в залежності від епідеміологічної ситуації. Відповідне рішення було прийняте на позачерговому засіданні Уряду 4 травня. Відповідно до вказаного рішення Уряду має відбутися пом’якшення карантинних обмежень щодо роботи суб’єктів господарської діяльності, серед іншого:  салонів краси та перукарень, літніх майданчиків та обслуговування на виніс кафе та ресторанів,  стоматологічнх клінік, аудиторів, адвокатів та нотаріусів, а також центрів обслуговування побутової техніки. Згідно з рішенням КМУ, з 11 травня вони зможуть відновити роботу за умови дотримання чітких правил. Отже, на що варто звернути увагу громадянам та суб»єктам підприємницької діяльності…

 

І. Торгівельне (виключно в магазинах, у тому числі в магазинах, що розташовані в торгово-розважальних центрах)  і побутове обслуговування населення

Зі сторони бізнесу повинно бути забезпечено:

 

  1. забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук);
  2. відвідувачів засобами індивідуального захисту (респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно);
  3. перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;
  4. дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів*.

 

Отже, дозволена торгівельна діяльність без обмежень щодо товарів. До побутового обслуговування населення відноситься діяльність перукарень, салонів краси, сервіс побутової техніки та інші види діяльності, які відносяться до побутового обслуговування згідно Галузевого класифікатору "Класифікація послуг і продукції у сфері побутового обслуговування" (ГК 201-01-2001).

 

ІІ. Діяльності з надання послуг громадського харчування за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів*

 

А) на літніх майданчиках під відкритим небом

 

Зі сторони бізнесу повинно бути забезпечено:

 

  1. забезпечення дотримання відстані не менше 1.5 метра між столами;
  2. одно- або двомісного розміщення клієнтів за одним столом (діти до 14 років не рахуються);
  3. забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук);
  4. відвідувачі повинні бути в респіраторах або захисних масках, крім часу безпосереднього приймання їжі.                                                                        Б)     із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос

 

Зі сторони бізнесу повинно бути забезпечено:

 

  1. реєстрації суб’єкта господарювання як оператора ринку харчових продуктів;
  2. забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя та очей, рук)
  3. перебування відвідувачів, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту (респіратори або захисні маски, у тому числі виготовлені самостійно).

 

Державний реєстр потужностей операторів ринку харчових продуктів  був запроваджений 4 квітня 2016 року. Відтоді відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Для державної реєстрації потужності достатньо подати заяву територіальному органу Держпродспоживслужби. Реєстрація здійснюється безоплатно впродовж 15 робочих днів після отримання заяви.

Неподання суб’єктом господарювання заяви про державну реєстрацію потужностей, тягне за собою накладення штрафу:

на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат,

на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

ІІІ. Планові заходи з госпіталізації та планові операції для надання стоматологічної допомоги.

Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації або плановою операцією, підлягають обов’язковому тестуванню на наявність короновірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції.

Звертаємо увагу, що масковий режим, соціальне дистанціювання та інші заходи індивідуальної безпеки від корона вірусу діють і надалі.

Дотримуйтесь умов карантину та будьте здорові ! 

Дана довідка підготовлена Програмою "U-LEAD with Europe" у співпраці із Спілкою Українських Підприємців в рамках проекту «ОТГ та бізнес: шляхи до тіснішої взаємодії».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь