Початок 2020-2021 навчального року у Війтівецькій ОТГ

Дата: 31.08.2020 16:44
Кількість переглядів: 404

       Фото без опису Мережа  закладів  освіти Війтівецької ОТГ на 2020-2021 навчальний рік скаладається з двох загальноосвітніх шіл І-ІІІ ст., двох закладів дошкільної освіти та інклюзивно-ресурсного центру. Запланована загальна кількість класів в закладах загальної середньої освіти 24, у яких навчатимуться 416 учнів, при цьому середня наповнюваність становитиме 17,3.  У  перших класах буде навчатись 35 першокласники, середня наповнюваність у яких буде складати  17,5. Навчальний рік по всій країні розпочинається в умовах пандемії COVID-19, отже, основні заходи безпеки які мають бути передбачені в школах вже з 1 вересня такі:..

- Перший день у школі буде без традиційного свята першого дзвоника.

- Вхід учнів до школи буде здійснюватись по розроблених маршрутах, мають бути задіяні усі входи/виходи. Допуск в приміщення школи батьків заборонено.

- На кожному вході мають бути обладнані місця для обробки рук антисептичними засобами, користуватись якими діти мають під наглядом персоналу школи.
- Перед початком роботи буде проводитись температурний скринінг всім працівникам, а учнів мають опитувати щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

- Усіх працівники навчального закладу повинні перебувати в масках. Також передбачено проведення інструктажу для працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту.

- Учнів захисними масками мають забезпечити батьки. Захисні маски дітьми можуть не використовуватись під час проведення занять у навчальних аудиторіях, а от під час пересування приміщеннями використання масок є обов’язковим.
- Збір використаних засобів індивідуального захисту має відбуватись в окремі відповідно промарковані контейнери (урни) з кришками та спеціальними поліетиленовими пакетами.

- Для полегшення організації двостороннього руху коридорами на підлогах має бути нанесена розмітка.

- В школах необхідно мінімізувати пересування учнів між навчальними кабінетами шляхом проведення занять впродовж дня в одній і тій самій аудиторії. Після кожного заняття необхідне провітрювання приміщення протягом 10 хвилин. Деякі уроки будуть проводитись на відкритому повітрі.

- Санітарні кімнати повинні бути забезпечені рідким милом, антисептичними засобами та паперовими рушниками (або електросушарками для рук).

- Після проведення занять у кінці зміни/робочого дня забезпечити проведення вологого прибирання із дезінфекцією усіх поверхонь.

- Необхідно виділити окреме приміщення для тимчасової ізоляції учнів з ознаками гострої респіраторної хвороби.

- Відстань між столами в обідній залі шкільної їдальні має становити не менше 1,5 м, а розміщення за столом – не більше 4 осіб.

- Чергування учнів в обідній залі не дозволяється, а от черговий вчитель має здійснювати заходи для попередження скупчення дітей перед входом до обідньої зали та в ній.

  Бережіть себе, не нехтуйте безпекою, не нехтуйте дистанціюванням. Адже здоров’я допомагає успішно вирішувати основні життєві завдання, вчитися, працювати, спілкуватися, дружити, виховувати та навчати дітей. Ключовим, найважливішим фактором спільного успіху є наша впевненість у своїх силах, наша професійність і наше глибоке переконання, що найважливішим є життя і здоров’я дітей, яких треба навчати якісно та сучасно.

Відділ освіти та соціально - гуманітарної роботи сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь