На Вінниччині виплатять зекономлені субсидії на загальну суму 84,2 млн. грн.

Дата: 24.10.2017 16:47
Кількість переглядів: 766

Картинки по запросу виплата субсидійМова не йде про монетизацію субсидій загалом, адже це перший пробний етап, який передбачає компенсаційну виплату за помірне споживання і витрату комунальних ресурсів, що дозволяє проводити компенсацію невикористаних сум житлових субсидій, зазначила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації  Наталя Заболотна під час брифінгу щодо початку монетизації субсидій...

Зазначена виплата складається з невикористаної частини суми субсидії на оплату послуг  газопостачання та електропостачання для індивідуального опалення в еквіваленті, що не перевищує, станом на 1 травня нового неопалювального сезону, 100 куб. м природного газу (695,79 грн), або вартість 150 кВ електричної енергії, що також використовується для індивідуального опалення.

Як зазначалось раніше, субсидіанти мали до 1 вересня поточного року подати заяви до місцевих органів соціального захисту на отримання даної виплати. Станом на 1 вересня виявилось, що ряд субсидіантів, в силу певних обставин,  не подали такі заяви. Тому  Урядом України прийнято рішення щодо продовження терміну подачі даних заяв до 1 листопада, але вони розглядатимуться комісійно.

Директор Департаменту зазначила, що майже 25 тис. громадян ще не звернулись із заявами на виплату компенсацій, вони мають можливість це зробити  до 1 листопада. У разі, коли особа не звертається за компенсацією, то ці кошти повернуться в бюджет.

Для отримання компенсації, субсидіантам необхідно відкрити карткові рахунки, на які будуть перераховані вказані виплати. У випадку відсутності рахунку,  компенсаційна виплата здійснюватиметься через поштові відділення.

Варто зауважити, що за оперативними даними, які надані постачальниками житлово-комунальних послуг, на Вінниччині майже 156 тис. осіб мають право на виплату невикористаних сум субсидій на загальну суму 99 млн. грн.

За матеріалами сайту vin.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь