Належне виконання батьківських обов"язків на постійному контролі

Дата: 14.09.2020 16:53
Кількість переглядів: 376

Фото без описуУ Війтівецькій ОТГ в серпні поточного року розпочався та триває Всеукраїнський рейд «Урок». Мета рейду – виявлення дітей, які потенційно, без поважних причин, не приступили до навчання, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Адже освіта призначена, щоб дати новому поколінню початкові знання культури, формувати поведінку у дорослому житті і допомагати у виборі можливої ролі в суспільстві...

Законом України «Про освіту» встановлено обов’язковість середньої освіти для кожного громадянина. Це означає, що навчально-виховним процесом мають бути охоплені всі діти громади віком від 6 до 18 років.

Під час рейду здійснено звірки з адміністраціями навчальних закладів Війтівецької ОТГ  щодо обліку дітей шкільного віку, дітей, які проживають в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах та дітей, які мають приступити, але не приступили до навчальних занять.

В рамках профілактичного рейду «Урок» протягом серпня – вересня  працівниками КЗ «Центр надання соціальних послуг» Війтівецької сільської ради,  спеціалістом з питань захисту прав дітей було здійснено рейди в селах Війтівці, Качанівка та Семки. Під час рейдів відвідано 11 родин, в яких проживають 37 дітей, з них 35 шкільного віку. З батьками дітей проводилися профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, дотримання ними обов’язків щодо забезпечення здобуття дітьми повної загальної середньої освіти. В ході бесіди їм було роз’яснено про необхідність готувати дітей до школи заздалегідь, а саме: своєчасно придбати шкільний одяг, канцелярське приладдя, спортивну форму тощо.

Нагадуємо батькам, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання, виховання та обов’язковість здобуття дітьми повної середньої освіти передбачена відповідальність згідно із статтею 184 КУпАП.

Шановні батьки, пам’ятайте, що діти – це квіти нашого життя і найголовніший скарб нашого суспільства!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь