Пошук

ТОВ "Вінницягаз Збут" повідомляє про ціну природного газу у листопаді

Дата: 27.10.2020 12:00
Кількість переглядів: 495

 Ціна природного газу для побутових споживачів ТОВ "Вінницягаз Збут" у листопаді 2020 року становитиме 8,85455 грн за м куб. У перерахунку на енергоодиниці вартість становитиме 0,8353 грн/кВт-год. Розрахунки були проведені на основі даних, що отримали від оператора ГРМ АТ "Вінницягаз" про значення вищої теплоти згорання за період з 1 по 26 жовтня...

 

Після скасування державного регулювання цін на газ для населення, вартість блакитного палива в Україні безпосередньо залежить від котирувань на європейських енергетичних біржах (NCG, TTF), адже в балансі газу лише половину складає ресурс вітчизняного видобутку, решта – імпортується.

Навесні нинішнього року ціни на газових хабах Європи впали до історичного мінімуму. Втім, з наближенням опалювального сезону блакитне паливо стрімко подорожчало.  Це традиційний тренд на європейських ринках. Зокрема, протягом 25 вересня - 25 жовтня котирування day-ahead на нідерландському хабі TTF зросли на 32,8%. 

Наразі вартість газу з врахуванням доставки до кордону України на TTF складає понад 8 тис. грн за тисячу кубометрів. До цієї суми потрібно додати ще плату за вхід в українську газотранспортну систему (176 грн за тисячу куб м), тариф на транспортування газу магістральними газопроводами територією України (164 грн) і націнку постачальника, що необхідна для підтримки роботи мережі відділень, Контакт-центру, онлайн сервісів, друку та доставки рахунків за газ.

Ресурс вітчизняного видобутку на Українській енергетичній біржі сьогодні коштував 6700 грн за тисячу куб м на умовах передоплати. Втім, обсяги угод на Українській енергетичній біржі незначні.

Таким чином, враховуючи імпортні паритети, вартість блакитного палива в Україні також зросла.

У ТОВ "Вінницягаз Збут"  повідомляють, що уже після новорічних свят природний газ почне традиційно дешевшати.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь