Затверджено план імунізації населення України від COVID-19

Дата: 27.01.2021 16:20
Кількість переглядів: 323

        Фото без описуШтаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19. Документ розробили фахівці Центру громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ. Як повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА, імунізація коронавірусної хвороби COVID-19 у 2021-2022 роках проходитиме в декілька етапів. На Вінниччині вакцинація здійснюватиметься на базі створених тимчасових пунктів щеплень, мобільними бригадами з імунізації.  Для першого та другого етапу вакцинації буде залучено 20 бригад...

Першими вакцинуватимуться медичні працівники та персонал, які працюють в закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19, люди в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку та працівники таких закладів.

Під час першого етапу вакцинації будуть залучені також військовослужбовці (включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

Другий етап  передбачає імунізацію медичних працівників та персонал, які працюють в закладах охорони здоров’я, що надають стаціонарну допомогу іншим хворим (включаючи первинну медичну допомогу, працівників системи громадського здоров’я тощо), вакцинуватимуть людей віком від 80 років.

Третій етап передбачає, що вакцинація торкнеться людей віком від 65 до 69 років та від 70 до 79 років, працівників критично важливих структур державної безпеки, працівників сфери освіти.

На четвертому етапі  залучатимуть до вакцинації людей віком від 60 до 64 років, дорослих (віком від 18 до 59 років) із супутніми захворюваннями, які знаходяться у групі ризику щодо розвитку ускладнень та настання смерті в зв’язку із захворюванням на COVID-19. Вакцинуватимуть й інші категорії населення та професійні групи, які знаходяться у групі ризику щодо інфікування коронавірусною хворобою COVID-19, а також громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Також імунізація торкнеться осіб, які перебувають в місцях обмеження волі або слідчих ізоляторах та працівників місць обмеження волі.

П’ятий етап стосується вакцинації дорослих, віком від 18 та старших, за виключенням тих, що мають супутні захворювання, які знаходяться у групі ризику щодо розвитку ускладнень та настання смерті в зв’язку із захворюванням на коронавірусну хворобу COVID- 19, а також громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Вакцини закуповуються коштом міжнародних організацій, зокрема ЮНІСЕФ та коштом державного бюджету.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь