Пошук

Уряд гарантує надання компенсації на оплату електричної енергії деяким категоріям споживачів

Дата: 03.02.2021 11:58
Кількість переглядів: 242

   З метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та посилення соціального захисту окремих категорій споживачів електричної енергії Кабінет Міністрів України 01.02.2021 схвалив постанову № 64 «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії». Згідно з цією постановою, запроваджується надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої у I кварталі  2021 р., у зв’язку з відміною окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів:..

- населенню, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;

- населенню, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;

- багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу.

Компенсація надається для покриття різниці вартості спожитої електричної енергії, що виникла в результаті відміни знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів, встановленої з 1 січня 2021 року.

Важливо: споживачі електроенергії, які отримують житлову субсидію, не мають права на компенсацію згідно з цією постановою!

 

Для врахування компенсації споживачам не потрібно звертатися до постачальника електроенергії, постачальник сам здійснить всі необхідні розрахунки. 

Компенсація надається шляхом спрямування бюджетних коштів постачальникам універсальних послуг із подальшим їх зарахуванням, як часткову оплату за спожиту у I кварталі 2021 р. електричну енергію, на особові рахунки споживачів. Тобто, постачальник електроенергії врахує компенсацію в рахунках за спожиту електроенергію.

Компенсацію за січень 2021 року споживачі зможуть побачити у рахунках за спожиту електричну енергію в лютому місяці, які надійдуть населенню на початку березня 2021 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь