Пошук

Війтівецька громада визначила головні пріоритети свого розвитку до 2030 року

Дата: 16.07.2021 16:21
Кількість переглядів: 581

    16 липня в приміщенні Війтівецької сільської ради відбулась урочиста сесія, головним питанням на якій було ухвалення Стратегії розвитку громади на період 2021-2030 років з планом реалізації на три найближчі роки. Участь у роботі сесії взяли заступник голови Вінницької обласної ради Дмитро Чаленко, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, заступник голови Хмільницької районної ради Василь Карпінець, заступник начальника управління по зв’язках з органами місцевого самоврядування, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, проектної діяльності та сприяння інвестиціям виконавчого апарату Вінницької обласної ради Олена Оцвера, регіональний представник Програми EGAP Євген Іщук, експерт з розвитку територій Юрій Войціцький...

Над проектом Стратегії Робоча Група, громадськість і бізнес працювали протягом травня – липня поточного року. Було  проаналізовано поточний стан громади, проведено порівняння його показників з показниками минулих років, проведено опитування і прямі інтерв’ю з мешканцями громади, визначено її сильні і слабкі сторони, а також Стратегічну візію майбутнього.

У якості стратегічних напрямків розвитку до 2030 року обрано наступні:

1. Економічно-спроможна громада

2. Комфортна громада

3. Цифрова громада

Розробка Стратегії розвитку Війтівецької громади не обмежилась розробкою цілей розвитку. Протягом червня-липня члени Робочої Групи на чолі з заступником сільського голови Любов’ю Гамак розробляли проєкти і заходи розвитку для першого плану реалізації стратегії на 2021-2023 рр. Загалом до нього увійшло 57 проєктів і заходів на загальну суму 38543,3 тис. гривень. Для кожної з проєктних ідей розроблено короткий опис, визначено суму і джерела фінансування і його впровадження закріплено за конкретною особою або підрозділом. При розробці плану реалізації використовувались елементи підходу інтегрованого розвитку території.

Публічність і прозорість процесу стратегічного планування у Війтівецькій громаді була забезпечена завдяки створенню окремого розділу «Стратегія розвитку 2030» на сайті Війтівецької громади і періодичному висвітленню його проміжних підсумків у групі  в мережі Фейсбук.

Розробка Стратегії відбувалась за підтримки Програми EGAP і Фонду «Східна Європа». Методичний супровід забезпечував експерт з розвитку територій Юрій Войціцький.

Стратегія розвитку Війтівецької громади до 2030 року є доступна для перегляду на сайті громади у розділі «Стратегія розвитку».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь