Важливо про тарифи на послуги з водопостачання !

Дата: 22.10.2021 11:48
Кількість переглядів: 562

   Фото без опису Шановні мешканці Війтівецької територіальної громади ! З метою приведення тарифів на послуги з водопостачання, що надаються КП «Війтівецький господар» для населення до економічно обґрунтованих рішенням Війтівецької сільської ради з 01.11.2021 року затверджений тариф на водопостачання для населення в розмірі 24.13 грн. за 1 м.куб. для домогосподарств, обладнаних  вузлами обліку споживання. Для домогосподарств, які не обладнанні лічильниками об’єм споживання буде нараховуватись відповідно до санітарних норм для мешканців будинку з урахуванням утримування домашнього господарства (корови, молодняк корів, свині тощо). Крім цього чинним законодавством заборонено надання послуги з постачання води без її комерційного обліку...

До 01.11.2021 року працівниками підприємства – надавача послуги всі домогосподарства, не обладнанні засобами обліку споживання води,  будуть повідомленні про необхідність встановлення засобів обліку води (лічильників) протягом двох місяців. Зразок Повідомлення затверджений Постановою Кабінету Міністрів України №444 від 06.06.2018 року « Про затвердження Порядку інформування оператором зовнішніх інженерних мереж власників (співвласників) будівлі про намір встановлення вузла комерційного обліку».  Варто зауважити, що не виконання вимог Повідомлення про намір встановлення вузла комерційного обліку тягне за собою накладання штрафу на громадян від 10 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (ст.103-1 «Порушення правил користування енергією, водою чи газом» Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Таке правило стосується домогосподарств  та квартир, де встановленні інші  засоби використання води без обліку («гусаки», врізки тощо). Така відповідальність лягає і на надавача послуги при її наданні без відповідного комерційного обліку. 

З метою уникнення непорозумінь, значного збільшення плати за використання води відповідно до соціальних норм без належного комерційного обліку, Війтівецька сільська рада звертається з проханням не зволікати з обладнанням своїх осель вузлами обліку споживання води. Вузли обліку можна встановити як самостійно, з послідуючим їх опломбуванням КП «Війтівецьких господар» за відповідним повідомленням так і на платній основі силами КП «Війтівецький господар» .

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь