Пошук

Зміни у порядку призначення житлових субстидій

Дата: 22.11.2021 15:18
Кількість переглядів: 319

Відділ соціального захисту та охорони здоров"я Війтівецької сільської ради повідомляє про внесення Кабінетом Міністрів України змін у Положення про порядок призначення житлових субсидій. Так, внесеними змінами надано право на отримання субсидії особам, зокрема, у випадках:..

-якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;

-якщо відсутні доходи у зв'язку з перебуванням у відсутності по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);

-у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету, при цьому такі кошти не враховуватимуться до сукупного доходу сім’ї під час обчислення субсидії.

Крім того, при визначенні права ociб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також тi, на якi оформлено заповіт, за умови, що будь яке житло, яке знаходиться у власності не здається в оренду (підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства).

Також зазначеною постановою змінено загальну суму заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги за наявності якої житлова субсидія не призначалась. До внесення змін ця сума становила 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн). Відтепер житлова субсидія не призначатиметься у разу наявної простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув i загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Змінено бланк декларації про доходи i витрати ociб, які звернулися за призначенням житлової субсидії в частині особливих характеристик транспортних засобів та житлових приміщень.

Звертаємо увагу, що громадяни, яким було відмовлено у призначенні житлової субсидії iз вищевказаних причин мають право повторно звернутись за її отриманням.

Слід зазначити, що у разі звернення за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь