Відкрито Алею Слави захисників України

Дата: 03.11.2023 16:32
Кількість переглядів: 192

Фото без описуСьогодні на моїй землі іде війна, Стріляють танки і ревуть гармати...,

Сповита горем, в чорному вбранні, Сльозами вмилась не одна вже мати.

Найкращі з кращих падають від куль, Грудьми своїми землю прикривають.

Сумним набатом в селах і містах, Звучать слова: « Герої не вмирають!»

Сьогодні біля Меморіалу «Скорботна Мати» у с. Війтівці було відкрито Алею Слави полеглим Героям-односельчанам, які поклали свої життя за волю, незалежність та мирне майбуття України. Ведучі заходу поіменно згадали усіх полеглих воїнів, донісши до присутніх частинку їхньої біографії:

БАЙДИК ПЕТРО ВОЛОДИМИРОВИЧ

  Народився 12 жовтня 1972 року в селі Морозівка Мурованокурилівецького району Вінницької області.

Проживав в селі Жданівка Хмільницького району, Вінницької області. Закінчив 10 класів місцевої школи . Після навчання в Київському будівельному інституті  здобув професію – інженер механік. Свою трудову діяльність розпочав  на авіаційному заводі імені «Антонова».

   2015 році призваний  на військову службу  в саперний батальйон для проведення антитерористичної операції  в Луганській і Донецькій  областях .

    Лейтенант Байдик Петро Володимирович загинув 16.06.2015 року з невідомих причин  у   місто Самбір Львівської області .

   21.06.2015 року похований на сільському кладовищі в селі Війтівці

 

   КОСАРЄВ ВОЛОДИМИР ВІТАЛІЙОВИЧ

   Народився 16 вересня 1972 року    м. Караганда   Республіка  Казахстан.  Проживав в селі Терешпіль Хмільницького району Вінницької області, де зростав ходив

   09.07.2015 року   Косарєв Володимир Віталійович призваний Хмільницьким РВК  для проходження військової служби для  проведення  антитерористичної операції на території Луганської  та Донецької областей.    Проходив службу  на посаді командира гранатометного відділення гранатометного взводу.   

  Загинув (помер) 07.06.2016 року на бойовій позиції від серцевого нападу  після поранення  в Луганській області , Попаснянський район , село  Троїцьке.     

  10.06.2016 року похований   на сільському кладовищі село Війтівці,

 

   ПОЛІЩУК  БОГДАН  ПЕТРОВИЧ                   

Народився 07.10.1987 року в село Качанівка Хмільницького району Вінницької області . У 2005 році   закінчив 11 класів  місцевої  школи, навчаючись у Вінницькому торговельно-економічному коледжі, здобув професію    товарознавець митної справи .

Свою трудову діяльність розпочав  у Жданівському цукровому заводі.  Працював  на хлібозаводі міста  Крижопіль  на посаді завідувач  складом.

Старший солдат Поліщук Богдан Петрович  27.02. 2018 року  призваний   Крижопільським РВК для проведення антитерористичної операції  в Донецькій області. За виконання  військових бойових завдань присвоєно учасника бойових дій  і  нагороджений медаллю «Ветеран війни».

  05.08.2020 року у напрямку міста Гайсин  загинув від одержаних травм несумісних із життям у дорожньо  - транспортній пригоді .

 06.08.2020 року  похований на сільському кладовищі в селі Качанівка

 

   ШАНДРА  СЕРГІЙ   ІВАНОВИЧ          

   Народився  30.03.1995 року в селі Торчин Хмільницького району Вінницької області .

   У 2010 році закінчив 10 класів місцевої  школи .  Навчаючись в училищі № 20 міста Хмільник. здобув професію  муляр – штукатур .

   Свою трудову діяльність розпочав  у приватного підприємця на посаді  тракторист – комбайнер. 

  2018 року Хмільницьким ОРВК призваний на  службу для проведення антитерористичної операції в Луганській і Донецькій областях .

   04.08.2019 року героїчно загинув при обстрілі  з міномета на першій лінії оборони в селі Павлопіль Маріупольського району Донецької області. Був посмертно нагороджений за участь в антитерористичній операції орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

   06.серпня 2019 року похований на сільському кладовищі в селі Торчин

       

  ВІННІЧЕНКО  ОЛЕКСАНДР   ВАСИЛЬОВИЧ              

  Народився 14 січня 1987 року в селі Жданівка Хмільницького району Вінницької області.   У 2004 році закінчив 11 класів місцевої школи, після закінчення технічної школи  міста Хмільник  отримав професію водія.

  Свою трудову діяльність розпочав на Жданівському цукровому заводі.

  У 2005 -2006 роках проходив  строкову військову службу.

  Солдат Вінніченко Олександр Васильович   04.03.2022 року призваний  Хмільницьким РТЦК та СП   на військову службу по  мобілізації   на посаду  водій автомобільного відділення  автомобільного взводу  підвозу боєприпасів  роти забезпечення боєприпасами батальйону матеріального забезпечення військової частини.

  Вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність  загинув 17.07. 2022 року  в місті Миколаїв.

   21.липня.2022 року похований на  сільському кладовищі в селі Війтівці

  

 БОРОВСЬКИЙ  ПАВЛО  ІВАНОВИЧ     

   Народився 24 червня 1976 року в селі Жданівка , Хмільницького району, Вінницької області. Закінчив  9 класів  місцевої школи. Після її закінчення вступив до  Новогребельського професійно технічного училища, здобув професію тракторист - машиніст .

    У 1994 – 1996 роках проходив військову службу .

    У 1996 році розпочав свою трудову діяльність  в СВАТ « Жданівське» на посаді тракторист -машиніст .

     З 2002 працював вантажником у Жданівському цукровому заводі, надалі  працював  охоронником  у філії «Жданівський цукровий завод» ТОВ «Цукорагропром» .

     10.03.2022 року солдат Боровський Павло Іванович призваний  Хмільницьким РТЦК та СП  на військову службу за мобілізацією  на посаду навідника  охорони  взводу  охорони  роти охорони.

      Будучи вірним військовій присязі, під час службових обов`язків захисту України від збройної агресії Російської Федерації загинув 30 липня 2022 року  біля населеного пункту Авдіївка Покровського району  Донецької  області .  Попередньо вважався зниклим безвісти .

       15 квітня 2023 року похований на сільському кладовищі  в селі Війтівці

 

  Паламарчук В’ячеслав Васильович   

   Народився   14.11.1989 року в селі Шевченково, Новобугського  району, Миколаївської області. З 1993 року  проживав у селі Качанівка  Хмільницькго району  Вінницької області.

    Закінчив   9 класів Качанівської  середньої  школи. З  2005 по 2008 рік навчаючись у Хмільницькому професійно- технічному училищі № 40 здобув професію столяра.

    Працюючи в  мережі магазинів  «АТБ»  м. Хмільник  26.02.2022 року призваний Хмільницьким РТЦК та СП на військову службу по мобілізації. Солдат Паламарчук Вячеслав Васильович  проходив службу  на посаді  стрільця.

     13.08.2022 року загинув  внаслідок артилерійського обстрілу  у місті Бахмут Донецької області .

    18.08.2022 року похований на сільському кладовищі в селі Качанівка

 

    ПОСТЕРНАК   АНДРІЙ  СТЕПАНОВИЧ                   

   Народився 30 липня 1985 року в місті Баку, республіка Азербайджан.

  У  2002 році закінчив 10 класів Мар`янівської середньої школи. Навчаючись у Хмільницькому професійно-технічному училищі № 40 здобув професію  будівельник. Працював за фахом в місті Київ у фірмі «Атлант».

  Солдат  Постернак  Андрій Степанович  призваний Хмільницьким РТЦК та СП на військову службу за мобілізацією на посаду гранатометник .

   Загинув  07 жовтня 2022 року під час стрілкового бою на напрямку  Покровське – Бахмут  Донецької області.                                                                                                                      

  15 жовтня 2022 року похований на сільському кладовищі  в селі Мар`янівка.

 

 Поліщук   Андрій  Юрійович            

  Народився 25 березня 1994 року в селі Жданівка Хмільницького району Вінницької області.  Закінчив 9 класів Жданівської середньої школи.  У 2012 році закінчив  Вінницьке     технічне  училище  №4  здобувши спеціальність електромеханік з ремонту та обслуговуванню лічильно-обчислювальних машин. У 2016 році у Вінницькому інституті економіки отримав спеціальність комп’ютерна інженерія.  Працював за фахом у філії «Жданівський цукровий завод» ТОВ «Цукорагропром».                                                                   

Солдат  Поліщук Андрій Юрійович призваний по мобілізвції на військову службу у Збройні сили України  Хмільницьким РТЦК та СП. Приймав участь  у бойових діях  як вогнеметник взводу  роти радіаційного, хімічного, біологічного захисту.  Вірний військовій присязі , виявивши стійкість і мужність  у боях за нашу Батьківщину  загинув 18 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання  в ході бойових дій  в районі  населеного пункту Мар`їнка  Донецької області. Похований  25 грудня  2022 року на сільському кладовищі села Війтівці

 

 ВЛАСЮК   СЕРГІЙ   ГРИГОРОВИЧ           

   Народився  22 грудня 1983 року в селі Жданівка, Хмільницького району, Вінницької області.    У 1999 році закінчив 9 класів Жданівської середньої школи . Після її закінчення вступив до Хмільницького професійно технічного училища № 40. Здобув спеціальність тракторист.

  У  2002-2005 роках проходив  військову службу у лавах Української армії, а надалі була військова служба по контракту. У 2015-2017 роках брав участь у бойових діях  антитерористичної  операції на сході України.

   Працював трактористом  у філії «Жданівський цукровий завод» ТОВ  «Цукорагропром».                                                                                                       

 27 лютого 2022 року  старший солдат  Власюк Сергій Григорович  призваний  на військову службу у ЗСУ по мобілізації.   

     Будучи вірним військовій присязі, виконуючи бойове завдання під час захисту  України від збройної агресії  Російської Федерації   загинув  у бою  19 грудня 2022 року  в районі населеного пункту Берестове Донецької області .

   04 січня 2023 року похований на сільському кладовищі села Війтівці

 

КОЛОЩУК  ВАЛЕРІЙ  АНАТОЛІЙОВИЧ        

   Народився 10 березня  1991 року в селі Ольгине Хмільницького району Вінницької області.

   Навчався у Жданівській середній школі, закінчив 9 класів,  вступив до Хмельницького професійно технічного училища  №5  здобув професію оператор газових мереж, працював за фахом.

     У 2016-2018  роках приймав   участь  у бойових діях антитерористичної операції на сході України .

   Молодший сержант Колощук Валерій Анатолійович призваний Хмільницьким РТЦК та СП   на військову службу по мобілізації, перебував на посаді командира бойової машини,  командир відділення механізованого батальйону.    Виконуючи бойове завдання під час захисту України від збройної агресії Російської Федерації в селі Площанка Луганської області 28 грудня 2022 року  загинув від поранень, несумісних з життям  внаслідок танкового обстрілу.

  12 січня 2023 року похований на сільському кладовищі в селі Війтівці

                                     

 МАЗУР  ВІКТОР  ЛЕОНІДОВИЧ    

  Народився 06 січня 1976 року в селі Вихилівка Ярмолинецького району Хмельницької області, там і закінчив місцеву школу .

  Навчаючись у Вищому професійному училищі  №4 здобув спеціальність слюсар-сантехнік.

  З 1995-1997 рік проходив службу в лавах Української армії .

Проживав в селі Семки Хмільницького району Вінницької області.

  Працюючи охоронником на приватному підприємстві  «Рись» був мобілізований Хмільницьким РТЦК та СП  на військову службу по мобілізації.  Проходив службу на посаді санітар – радіо-телефоніст медичного пункту 1 стрілецького батальйону .

  03 лютого 2023 року  загинув внаслідок   наскрізного кульового вогнепального поранення голови, місце події Харківська область, Ізюмський район, село Дмитрівка.

  20 лютого 2023 року похований на сільському кладовищі в селі Семки

 

   ПОЛІЩУК  ОЛЕКСАНДР  ЄВГЕНІЙОВИЧ    

   Народився 15 квітня  1974 року в селі Лісогірка   Хмільницького  району Вінницької області .

   У 1989 році закінчив 8 класів Мар`янівської середньої школи. Після її закінчення вступив до Хмільницького професійно – технічного училища №40. Здобув спеціальність тракториста.                                                                                                                                                                                             

  1992 -1994 роки проходив  військову службу у лавах Української армії. Після військової служби свою трудову діяльність розпочав у КСП «Мар`янівське» за спеціальністю  тракторист-комбайнер.

  Солдат Поліщук Олександр Євгенійович  призваний Хмільницьким РТЦК та СП  на військову службу по мобілізації .

   13 березня 2023 року під час виконання службових обов’язків  загинув внаслідок обстрілу  з ПТРК біля населеного пункту Авдіївка Покровського району  Донецької  області .

   19 березня 2023 року  похований на сільському кладовищі в селі Лісогірка

 

   КІРЕЄВ  СЕРГІЙ  МИКОЛАЙОВИЧ                  

   Народився 1 січні 1973 року  в село Дібрівка Хмільницького району Вінницької області, де зростав ходив до школи, після закінчення якої навчався в профтехучилищі , де здобув професію будівельника.   Сергій був порядним сім’янином , працьовитою людиною , з найкращими людськими якостями , патріот рідної землі.

    Коли ворог ступив на Українську землю він свідомо став на захист своєї Батьківщини, добровільно вступивши  до Збройних сил України . Був сумлінним  і відповідальним бійцем .

     16. 06. 2023 року помер від важкої хвороби. яку отримав при виконанні військового обов’язку .

     19.06.2023 року похований на сільському кладовищі в селі Дібрівка

Зі словами подяки за бойовий та самовідданий подвиг до рідних звернулася сільський голова Станіслава Ядвіжина. Присутні схиливши коліна та голови хвилиною мовчання вшанували полеглих Героїв, а  до підніжжя пам’ятних знаків поклали квіти. По завершенню мітингу-реквієму було здійснено чин освячення пам’ятних стелл.

Світла пам’ять про героїв нашої громади житиме вічно.

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь