Оголошення

Дата: 07.03.2024 10:41
Кількість переглядів: 63

     Фото без описуНа виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 комунальне підприємство «Війтівецький господар» Війтівецької сільської ради Хмільницького району Вінницької області, доводить до відома споживачів про намір здійснити у 2024 році зміну тарифів на централізоване водопостачання.

     На даний час діють тарифи з поводження з побутовими відходами, які були встановлені рішенням виконавчого комітету Війтівецької сільської ради 27 квітня 2017 року № 12 та введені в дію з 01.05.2017 року, в наступних розмірах:

  • Для населення – 20,00грн. з одного житлового будинку на місяць.
  • Для юридичних осіб –  50,00грн. на місяць.

    Водночас, слід зазначити, що в умовах зростання основних складових тарифів, зокрема: мінімального прожиткового рівня працездатної особи та рівня мінімальної заробітної плати та відповідно сум відрахувань, складових вартості електричної енергії, виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам на виробництво послуг з поводження з побутовими відходами.

    На сьогодні, діючі тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами не відшкодовують фактичні витрати.

    Комунальне підприємство «Війтівецький господар» Війтівецької сільської ради звернулось до виконавчого комітету Війтівецької сільської ради із заявою та розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.

    Планові тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами:

  • для населення – 10,00 грн. за одного фактично проживаючого мешканця на місяць;
  • для юридичних осіб – 100,00 грн. на місяць;

    З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами до економічно обґрунтованого рівня.

    Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства. Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291. які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

    За основними елементами собівартості плановий тариф на  послуги з поводження на 2024 рік відбулось підвищення по наступним елементам:

  • матеріальні витрати зросли за рахунок збільшення ціни на запчастини, ПММ, матеріали та інші матеріальні ресурси;
  • станом на 01.01.2024 р. розмір мінімальної заробітної плати складає 7 100,00 грн. а також станом на 01.04.2024 р. заробітна плата складатиме 8 000,00грн.  У діючому тарифі фонд оплати праці було розраховано виходячи мінімальної заробітної плати

3 200,00 грн/місяць. Заробітна плата врахована до тарифів в установленому порядку із забезпеченням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та інших гарантій з оплати праці, передбачених законодавством, з урахуванням Галузевої угоди, колективного договору підприємства. Відповідно до росту рівня заробітної плати збільшились і нарахування на заробітну плату.

     Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення послугою з вивезенням твердих побутових відходів

    Зазначені тарифи заплановано ввести в дію з 01 квітня 2024року.

    Пропозиції та зауваження щодо намірів КП «Війтівецький господар» змінити тарифи на надання послуг з централізованого водопостачання від фізичних та юридичних осіб приймаються в письмовому вигляді протягом 14 календарних днів з дати опублікування оголошення за адресою: с. Війтівці вул. Зої Космодем’янської,8.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь