Профілактика ботулізму
Дата: 17.06.2024 15:15
Кількість переглядів: 197
Хмільницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує щодо необхідності профілактики ботулізму, з метою профілактики харчових отруєнь, зокрема ботулізму, з метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо харчових отруєнь, зокрема ботулізму:
- операторам ринку з виробництва та обігу риби та рибної продукції здійснювати вироблення лише патраної риби в літній період для зниження ризику захворювання на ботулізм;
- операторами ринку харчових продуктів дотримуватися вимог законодавства щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, зокрема забезпечення гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу, проведення навчання із гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами;
- операторам ринку харчових продуктів на агропродовольчих ринках дотримуватися вимог законодавства стосовно безпечності та окремих показників якості харчових продуктів під час реалізації риби та рибних продуктів;
- неприпустимості придбання населенням риби та рибної продукції у невстановлених (незареєстрованих) операторів ринку, що реалізують свою продукцію через інтернет мережу та в місцях стихійної торгівлі.