Новини

24 Квітня, 2020 р., 10:04
     Центр політичних студій та аналітики ЕЙДОС запрошує представників ОТГ, громадських активістів та тих, хто цікавиться та вболіває за локальний економічний розвиток своєї громади, взяти участь в освітньому онлайн курсі. Тривалість курсу: з 11 до 31 травня. Розклад занять: 2 рази на тиждень. Тривалість одного заняття: всього 2:30 години. Як відбуватиметься навчання?: Онлайн курс, який складається з 3 модулів та завдань між заняттями з перевіркою та зворотнім зв’язком.  3 модулі:..
23 Квітня, 2020 р., 20:24
         Prozorro Market - це перший державний онлайн-магазин, який надає можливість замовникам придбати, а постачальникам продати товари від засобів особистої гігієни до бензину та комп’ютерної техніки. Переваги Prozorro Market:..
22 Квітня, 2020 р., 15:18
     На сьогоднішній день у Вінницькому обласному центрі служби крові існує значна нестача компонентів крові, які є незамінними для порятунку життя хворих. Про це свідчить оприлюднена статистика на сторінці центру у Facebook. Недостатньо крові всіх груп – з І по IV, як Rh(+), так і Rh(-). У центрі наголошують, що не можна допускати, щоб у цей складний час хворі помирали від нестачі донорської крові і закликають усіх небайдужих звертатись до Вінницького обласного центру крові та здавати кров. Всім потенційним донорам гарантують повну безпеку щодо обслуговування. В центрі донорам видають захисні маски, проводять належним чином обробку рук та виконують усі інші зобов‘язання, передбачені чинним законодавством України. Варто відзначити, що напередодні Великодня відгукнулося понад 200 вінничан, які незважаючи на труднощі полишили справи та допомогли своїм вчинком врятувати багато життів. Але цього недостатньо, адже потреба у донорській крові та її компонентах є постійною і, на відміну від запасів банку крові, пацієнтів, які не виживуть без донорської крові менше не стає. Тож колектив Центру закликає усіх долучатись до здачі крові, адже лише разом можна врятувати не одне життя.
22 Квітня, 2020 р., 09:58
       16 квітня 2020 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" №2653 від 20.12.2019. Законопроект дає можливість Уряду прийняти необхідні рішення для затвердження адміністративно-територіального устрою на рівні громад: вводить поняття адміністративного центру територіальної громади та території територіальної громади; пропонує до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України уповноважити Кабінет Міністрів України визначати адміністративні центри та території територіальних громад. Законопроект №2653 також дає повноваження Уряду подавати до Верховної Ради України проекти законодавчих актів щодо утворення і ліквідації районів. Реалізація закладених в законопроекті положень дозволить провести у 2020 році місцеві вибори на новій територіальній основі громад і районів.
18 Квітня, 2020 р., 12:00
     З урахуванням  ст. 29, 30, 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», у відповідності до Доручення Прем’єр-міністра України, голови Державної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 03.04.2020 року №12702/14/1-20, на виконання рішення обласної комісії ТЕБ та НС облдержадміністрації від 08.04.2020 року № 19 «Щодо вжиття необхідних додаткових заходів для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров’я громадян з метою запобігання поширенню на території області коронавірусної хвороби (СОVID-19)», комісією з ТЕБ та НС Жданівської сільської ради 17.04.2020 р. та керівником з ліквідації надзвичайної ситуації на території громади прийнято рішення про запровадження додаткових  ходів для відвернення загрози, забезпечення безпеки і здоров’я громадян та з метою запобігання поширенню на території громади коронавірусної хвороби (COVID-19). Зокрема рішенням передбачено...
17 Квітня, 2020 р., 12:01
Шановні мешканці Жданівської об’єднаної територіальної громади! Щиро вітаю вас із прекрасним, світлим святом Великодня! Бажаю добра, міцного здоров’я, миру і процвітання у всьому. Нехай кожен прийдешній день наповнює вашу оселю щастям і благополуччям, а  ваше життя хорошим настроєм та гарними відчуттями. Сьогодні не лише наша країна, а й увесь світ переживають непрості часи. Вірус охопив майже всю планету, багато людей помирають від недугу, то ж в цей святковий Великдень 2020 року не забувайте про прості правила, з якими ми живемо вже тривалий час. Утримайтесь від відвідування громадських місць, проведіть цей день вдома, зі своїми сім’ями, подаруйте одне одному душевне тепло та радість спілкування. Обов’язково дотримуйтесь правил безпеки, особливо за межами оселі - не забувайте про безпечну відстань  та захисну маску. Так, цього року Великдень незвичайний, а це значить, що нам потрібно частіше молитися, щоб вірус покинув нашу землю і більше ніколи не повертався.  Бережіть себе, особливо бережіть людей похилого віку, що найвразливіші та, звичайно, дітей, пильнуйте за їх здоров’ям. Зі Святом! Зі світлим Христовим Воскресінням! Нехай янгол охоронець завжди буде поруч та  оберігає від усіх негараздів! Христос Воскрес! З повагою, сільський голова Станіслава Ядвіжина.
16 Квітня, 2020 р., 17:09
        Із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Навесні торішня трава швидко висихає і легко загорається від сірника, цигарки. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Вони завдають шкоду як господарствам так і лісовим насадженням. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває  дуже непросто...
16 Квітня, 2020 р., 10:22
    Закриття продовольчих ринків ставить під удар дрібних фермерів. Українська плодоовочева асоціація (УПОА) відмічає критичну ситуацію із продажами ранньої продукції на Закарпатті та в південних регіонах України. Окрім проблем із доставкою продукції через карантин, обмежена робота багатьох ринків, де реалізувалося до 85% ранніх овочів і ягід. Щоб зарадити даній ситуації та підтримати дрібних фермерів та сімейні фермерські господарства  громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” у партнерстві з Асоціацією міст України розробили онлайн майданчик rynok.in.ua на якому фермери зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти. Сервіс є абсолютно безкоштовним!...
15 Квітня, 2020 р., 10:07
     За інформацією Вінницької облдержадміністрації, на зустрічі керівництва області із керівниками релігійних конфесій Вінниччини, що святкують Великдень за Східним обрядом, нещодавно були обговоренні основні правила святкування Великодня під час карантину. Зокрема йдеться про таке:..

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь