Новини

09 Грудня, 2020 р., 17:45
 Посилені карантинні обмеження будуть запроваджені в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року. Таке рішення ухвалив Уряд за результатами трьох тижнів обговорень з представниками бізнесу, з місцевою владою, епідеміологами. «Зимові канікули заради безпеки» запроваджуються для того, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити зокрема і після новорічних свят. Необхідно розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися на початку січня місяця.
09 Грудня, 2020 р., 11:59
  Грип птиці, який також називають чумою птиці, представляє собою гостре вірусне захворювання, яке характеризується ураженням органів травної і дихальної систем та високою смертністю. Грип птиці охоплює велику частину поголів’я у неблагополучному господарстві та на великій території навколо. Протягом останнього часу грип птиці зареєстровано в особистому селянському господарстві с. Кандибине, Новоодеського району, Миколаївської області, а також у Польщі, Словацькій Республіці, Угорщині та Румунії, які є сусідами України.  За природного інфікування вірус грипу можна виділити від усієї домашньої та деяких видів дикої птиці, які є резервуаром збудника в природі.      Існує також аліментарний шлях передачі збудника. Таким чином, джерелом інфекції є хвора птиця, а сам вірус може швидко поширюватися через забруднений корм, воду та підстилку. Найбільш небезпечним джерелом збудника вважають перехворілу птицю, яка зберігає вірусоносійство протягом не менше двох місяців...
08 Грудня, 2020 р., 11:26
Зима – пора  не лише епідемії гострих респіраторних захворювань, це також час травматизму. Забої та переломи під час падіння в ожеледицю - звичайна справа. Але наслідком навіть незначного падіння може виявитися важка травма – складний перелом (пошкодження хребта, кісток тазу, шийки стегна). Деякі травми – переломи різної складності важко правильно діагностувати. Іноді вони маскуються так, що їх складно розпізнати (особливо часто це трапляється у випадках травмування дітей та людей похилого віку). Будьте особливо обережні під час ожеледиці!..
07 Грудня, 2020 р., 15:58
У переддень  святкування Дня місцевого самоврядування, у селі Лісогірка, яке нещодавно приєдналося до Війтівецької сільської територіальної громади, за ініціативою депутата сільської ради Віталія Пастернака було проведено благоустрій , зокрема прибрано та вивезено  хмиз та обрізки дерев, які нагромадилися  з часом на сільській території. На заклик депутата відгукнулися староста села Наталія Остапчук та активні місцеві мешканці. Спільними зусиллями виконано значний обсяг робіт. Сільська рада та мешканці села дякують ініціатору акції за проведену роботу та розуміння того, що лише здорова ініціатива та активна громадська підтримка допоможуть спільно навести лад із благоустроєм у громаді.
07 Грудня, 2020 р., 10:01
Шановні депутати, працівники та ветерани органів місцевого самоврядування !  Прийміть найщиріші вітання з нагоди  Дня місцевого самоврядування! Місцеве самоврядування – це важливий елемент конституційного устрою демократичних держав. Саме участь громад у вирішенні управлінських завдань сприяє формуванню громадської свідомості, створює необхідні умови для реалізації справжнього народовладдя. Адже майбутнє нашої країни неможливе без розвитку самоврядності. Особливо сьогодні, коли наша держава проходить нелегкий шлях децентралізації. Перед місцевим самоврядуванням стоять великі виклики.  Від активної позиції депутатів та професіоналізму працівників самоврядних органів залежатиме добробут громадян, розвиток та процвітання громад. Тож бажаю вам, шановні колеги,  плідної роботи, міцного здоров’я, щастя, родинного благополуччя та здійснення всіх життєвих планів і задумів! Зі святом! З повагою, сільський голова Станіслава Ядвіжина
07 Грудня, 2020 р., 09:32
В Україні 7 грудня відзначається День місцевого самоврядування - це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців. Це свято притаманного українцям способу суспільного життя, в основі якого самоврядне суспільство. Це давня слов’янська і давньоруська традиція, яка бере свій початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Тільки така влада і є справді народною - владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і в інтересах суспільства.15 жовтня 1985 року європейськими державами був схвалений міжнародний пакт, який іменується «Європейська хартія місцевого самоврядування». Цей пакт зіграв і продовжує грати виключно важливу роль у становленні і розвитку класичної моделі місцевого самоврядування як в старих, так і нових європейських демократіях. Особливо важливе значення має Хартія для незалежної України, де інститут місцевого самоврядування був на 70 років заборонений.15 липня 1997 року Верховна Рада України ратифікувала Хартію, яка таким чином стала частиною національного законодавства. В Україні сьогодні проходять непрості процеси децентралізації і День місцевого самоврядування має  стати справжнім орієнтиром, правовою основою в процесі перебудови сучасної моделі місцевого самоврядування в Україні.
04 Грудня, 2020 р., 16:16
За інформацією ТОВ «Вінницягаз Збут» компанія надає клієнтам додаткову можливість спланувати витрати на природний газ. У грудні рахунки споживачів матимуть інформацію не тільки про вартість природного газу, спожитого у листопаді, а й обсяг очікуваного споживання в наступному місяці. "Оплата очікуваного споживання – це вибір клієнта. Ви самі маєте вирішити – зручно так оплачувати газ чи ні. Якщо внесений платіж виявиться більшим, ніж ви спожили по факту, це буде враховано та відображено у рахунку наступного місяця як переплата»- наголошують у ТОВ «Вінницягаз Збут». Такий платіж дозволяє уникнути заборгованості за природний газ. Сплативши за газ наперед, ви не хвилюватиметеся про це, скажімо, під час відпустки. Тим більше, що Новорічні свята вже не за горами. Сума очікуваного споживання у поточному місяці визначається для кожного клієнта індивідуально і залежить від об’єму споживання газу у грудні минулого року з врахуванням динаміки використання ресурсу за останні 12 місяців. Сплатити за очікуваний об’єм споживання можна не лише за допомогою платіжки, а й в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.
04 Грудня, 2020 р., 12:43
Президент України підписав Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д. Як відомо, законопроект дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Він врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань, а також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.  Для функціонування місцевої влади в новому адміністративно-територіальному устрої цей законопроект має створити умови, які гарантують стабільність правових та інших відносин, забезпечують безперервність реалізації завдань і повноважень як державної влади на місцях, так і місцевого самоврядування. У другому читанні та в цілому Верховна Рада прийняла законопроект №3651-д  17 листопада 2020 року.
03 Грудня, 2020 р., 15:54
З метою інформування населення, Хмільницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє наступне. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у листі «Щодо повідомлення RASFF» від 26 листопада 2020 року № 2020.5025-fup 3 інформує про виявлення в результаті відповідних лабораторних досліджень несанкціонованої речовини оксиду етилену (0.094 mg/kg - ppm) у насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер: Accura Enterprises Pvt Ltd, Gandhinagar, Gujarat) через Нідерланди (імпортер: Dipasa Europe B.V., Enschede) до країн-членів ЄС та до Фінляндії, де було використане при виготовленні багатозернових круглих хлібців (виробник: Lantmannen Cerealia Оу, Kotka) та експортовано до України (отримувач: ПрAT «Лантманнен Акса», вул. Привокзальна, 3, м. Бориспіль, 08304). Шановні споживачі, будьте уважні та бережіть своє здоров"я.
03 Грудня, 2020 р., 09:42
За прогнозами синоптиків, днями у низці областей України очікується перший снігопад. У центрі та на півдні країни опади будуть значними. Очікуються сильні пориви вітру. Зокрема за повідомлення Вінницького обласного центру з гідрометеорології на період з 1 по 4 грудня на Вінниччині очікується температурний режим нижчий від норми, місцями незначні опади. На дорогах місцями ожеледиця. Шановні водії! Під час руху будьте уважні та обережні, зважайте на погодні умови та стан дорожнього покриття. Разом з тим нагадуємо, що безпека на дорозі на 70% залежить від гуми, і з настанням перехідного сезону потрібно про це потурбуватись заздалегідь.  Також, рекомендуємо зберегти про всяк випадок номер телефону диспетчерів Служби автомобільних доріг у Вінницькій області - +380 (43) 267 01 92. Їм можна зателефонувати у будь-який час, якщо потрапили у надзвичайну ситуацію на дорозі. Вам обов’язково допоможуть Будьте уважні та обережні. Бережіть себе та своїх близьких!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь