Новини

01 Серпня, 2019 р., 17:44
 Система безоплатної правової допомоги захищає та допомагає відновити права найбільш вразливих та пільгових категорій українців .Безоплатна правова допомога – це  правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел...
01 Серпня, 2019 р., 17:41
       Часто виникають ситуації, коли зареєстрована особа, фактично не проживає за місцем реєстрації продовж тривалого часу, але самостійно не хоче "виписуватися", будь це колишній чоловік, що вже 6 років не живе по "прописці", а змінювати місце реєстрації не хоче, чи рідний брат, який виїхав на заробітки й вертатися на Батьківщину не планує, а може й взагалі далекий знайомий, якого Ви чомусь вирішили зареєструвати у власному житлі, а оплату комунальних послуг здійснюєте Ви. Особу з місця реєстрації можна зняти :..
01 Серпня, 2019 р., 11:34
      З 1 січня 2020 року набирає чинності  постанова Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 565 (далі – постанова №565), якою затверджено «Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Утім, право на отримання доплати отримають лише члени/голова сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи, яке зареєстроване платником єдиного податку четвертої групи...
01 Серпня, 2019 р., 09:14
       30 липня з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у приміщенні  Жданівської публічної бібліотеки, а саме у  молодіжному центрі  «ZhdanSpace» було проведено  інформаційний захід  «Людина не товар». Для молоді Жданівської ОТГ спеціалістом з питань захисту прав дітей Оксаною Андрієвською  та працівниками  Хмільницького бюро правової допомоги  Ганною Мариніч та Шмальом Олександром було подано інформацію про те, як не стати жертвою торгівлі людьми та  продемонстровано соціальні відеоролики  «Протидія торгівлі людьми» та «Третє тисячоліття – рабство існує». Директор КЗ «Публічна бібліотека Жданівської сільської ради» Марія Вонхольська ознайомила молодь з книжковою виставкою «Торгівля людьми – порушення прав людини».
30 Липня, 2019 р., 16:46
                Рішенням сільської ради від 30 липня 2019 року у Жданівській сільській об"єднаній територіальній громаді створено комунальну установу "Інклюзивно - ресурсний центр". Вказана установа  функціонуватиме з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійно-технічної освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження (крім вихованців закладів дошкільної освіти (ясел-садків) компенсуючого типу, учнів спеціальних закладів загальної середньої освіти (шкіл-інтернатів). Основними завданнями Центру є:..
30 Липня, 2019 р., 16:00
        30 липня, під головуванням сільського голови Станіслави Ядвіжиної відбулося чергове пленарне засідання сесії Жданівської сільської ради на якому було розглянуто ряд важливих питань життєдіяльності об"єднаної громади. Зокрема, депутатами обговорено та схвалено проект рішення сільської ради про утворення в Жданівській ОТГ комунальної установи "Інклюзивно - ресурсний центр", затверджено положення про конкурсний відбір директора вказаної установи та затверджено її штатну чисельність. Також  було розглянуто проекти рішень із земельних питань за окремими зверненнями громадян. 
29 Липня, 2019 р., 11:51
        28 липня 2019 року спеціалістом з питань захисту прав дітей Жданівської сільської ради Андрієвською О.М.  було проведено інформативний захід для  жителів  сіл  Жданівської громади про послуги патронату,  як  нової сімейної форми виховання. Слухачів ознайомлено з вимогами відбору кандидатів в патронатні вихователі, збором документів,  необхідних для створення патронатної сім’ї, з матеріальним забезпеченням цих сімей. З метою популяризації послуги присутні також переглянули соціальний відеоролик  «Патронат над дитиною» та отримали інформаційні буклети, де вказані контактні дані для отримання детальнішої інформації стосовно патронату над дитиною. Після інформаційного  заходу жителі Жданівської ОТГ мали змогу подивитися  сімейний  художній  фільм  «Blended» під відкритим небом  за сприянням та допомогою заступника генерального директора з соціальної роботи ТОВ «Хмільницьке»  Петра Сидоренка  та директора Будинку культури с.Качанівка  Ірини Ратушної.  
29 Липня, 2019 р., 09:44
   Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від  якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують. 30 липня 2019 року о 12:00 год.  з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, у Жданівському Будинку культури, а саме у  молодіжному центрі  «ZhdanSpace»,   спеціалістом з питань захисту прав дітей сільської ради Оксаною Андрієвською та представниками Хмільницького бюро правової допомоги буде проведено  інформаційний захід  «Людина не товар». Запрошуємо до участі усіх жителів Жданівської об"єднаної громади !
26 Липня, 2019 р., 17:01
             На Вінниччині 3 серпня відкривається сезон полювання на пернату дичину. Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» цього року встановлено такі терміни проведення полювання:..
26 Липня, 2019 р., 15:56
       26 липня в приміщенні Центру надання адміністративних послуг розташованому у с. Качанівка Жданівської ОТГ, що по вул. Миру, 14 працював мобільний пункт консультування Хмільницького бюро правової допомоги.  Роботу консультаційного пункту забезпечили працівники  бюро Ганна Мариніч та Олександр Шмаль. За юридичними консультаціями звернулись четверо жителів Жданівської ОТГ , яким надано  вичерпні відповіді. Також для працівників відділу освіти та соціально - гуманітарної роботи та ЦНАП проведено семінар на тему: «Запобігання та протидія торгівлі людьми». Вказана тема є досить актуальною, адже за оцінками Міжнародної організації міграції, в період після здобуття Україною незалежності жертвами торгівлі людьми стали 230 тис. українців. Проведено вуличне інформування для жителів с. Качанівка щодо можливості отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. Нагадуємо! Згідно графіку, мобільний пункт консультування в ЦНАП Жданівської ОТГ  працює кожної останньої п’ятниці місяця з 09:00 до 12:00 за адресою: с. Качанівка, вул. Миру, 14 - Центр надання адміністративних послуг.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь