Новини

19 Лютого, 2022 р., 09:40
Сьогодні відзначається День Державного Герба України. Саме 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців часів визвольних змагань XX століття, який  має статус малого герба та є головним елементом майбутнього великого герба. Державний герб – один із державних символів України нарівні з Конституцією, прапором і гімном. Зображення герба розміщується на печатках органів державної влади і державного управління, грошових знаках та знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ.Вже багато століть герб єднає українців та надає сил. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності.
19 Лютого, 2022 р., 09:38
   Виконавчий комітет сільської ради повідомляє, що за інформацією СО "Хмільницькі ЕМ" у понеділок, 21.02.2022 р.  у зв"язку із виконанням ремонтних робіт, з 09.00 до 16.00 години буде відключено електроенергію у селі Качанівка по вулицях Мічуріна, Жовтнева, Кармалюка. Прохання до мешканців громади врахувати вказану інформацію.
17 Лютого, 2022 р., 10:22
   День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме в ці дні  під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Того дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею», а під час прощання із загиблими лунала пісня «Плине кача…», яка стала українським народним реквіємом. Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 21 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 84 герої, після 21 лютого – ще 18. Окрім українців, жертвами режиму Януковича стали білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні. 104-м Героя Небесної Сотні Президент України посмертно присвоїв звання Героїв України, а троє іноземців (громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані) посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. Вічна пам’ять та слава Героям ! Слава Україні!
16 Лютого, 2022 р., 12:04
Шановні водії та працівники автотранспорту ! Центр безпеки громадян Війтівецької територіальної громади наголошує: туман - це природне явище, що досить часто спостерігається навесні.  Особливо густий туман накопичується у низинах, біля річок, де видимість досягає менше 100 м.   В результаті різкого обмеження видимості збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод на дорогах. П А М ' Я Т А Й Т Е  :..
16 Лютого, 2022 р., 11:30
   16 лютого у День єднання у Війтівецькій територіальній громаді проведено заходи із підняття Державного прапора України із виконанням Державного Гімну України. Участь у заходах взяли представники громадськості, депутати сільської ради, члени виконавчого комітету, працівники органу місцевого самоврядування. Організацію заходу забезпечили працівники комунального закладу "Центр культури та дозвілля Війтівецької сільської ради". Заходи проведено як у адміністративному центрі громади у с. Війтівці так і в старостинських округах громади.
15 Лютого, 2022 р., 11:25
    Президентом України Володимиром Зеленським підписано Указ  про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства. Зокрема в Указі зазначено, що з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання. У цей день передбачено:..  
15 Лютого, 2022 р., 09:23
   Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Афганська війна була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна.  Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля. Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових. З самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників. У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.
14 Лютого, 2022 р., 16:57
Державна податкова служба України нагадує про те, що якщо упродовж 2021 року учителі, викладачі тощо надавали репетиторські послуги учням, студентам або дошкільнятам, при цьому не були зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, вони зобов’язані задекларувати свої доходи...
14 Лютого, 2022 р., 16:37
   Виконавчий комітет сільської ради повідомляє, що за інформацією СО "Хмільницькі ЕМ" у вівторок, 15.02.2022 р.  у зв"язку із виконанням ремонтних робіт, з 09.00 до 16.00 години буде відключено електроенергію у селі Качанівка по вулицях Берегового та Шевченка. Прохання до мешканців громади врахувати вказану інформацію.
11 Лютого, 2022 р., 11:25
10 лютого 2022 року відбулося засідання Експертної ради конкурсу Вінницької обласної Ради «Комфортні громади» у 2021-2022 роках. Еспертною радою  визначено проекти - переможці конкурсу, одним з яких став проект  Війтівецької сільської ради «Спорт – запорука здоров’я». Проєкт передбачає будівництво сучасного мультимедійного майданчика для занять ігровими видами спорту на території колишнього занедбаного стадіону в селі Війтівці та благоустрій прилеглої території спортивної зони, яку планується обгородити та в подальшому доукомплектувати спортивними спорудами та елементами, створивши там спортивно – відпочинкову зону загального користування. Загальний бюджет проєкту складає 1875249 тис.грн. Проєкт буде реалізовуватися частково за кошти місцевого та обласного бюджету  при фінансовій допомозі партнерів - ТОВ «Хмільницьке» та Філії «Жданівський цукровий завод» ТОВ «Цукорагропром». Тож, в результаті реалізації вказаного проєкту територіальна громада отримає сучасний спортивний об’єкт, який спонукатиме мешканців  до здорового способу життя.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь