Новини

19 Лютого, 2020 р., 09:57
          Виконавчий комітет сільської ради повідомляє, що за інформацією СО "Хмільницькі ЕМ" у четвер, 20 лютого 2020 року, у с. Війтівці Жданівської ОТГ по вулицях Зарічна, Польова, Молодіжна  з 09.00 год. до 16.00 год. буде відключено електропостачання. Прохання до мешканців громади врахувати вказану інформацію.
17 Лютого, 2020 р., 12:14
    Інтернет для сучасної дитини є куди більш цікавим світом, ніж світ реальний. Уроки, школа, домашні завдання – все це здається нудним. А ось у мережі можна бути ким завгодно: здаватися доросліше, крутіше, привабливіше для протилежної статі. Але разом з цим, цифровий світ має онлайн-ризики. І в силу життєвої недосвідченості дитина може на них наштовхнутися. Батькам варто стежити, щоб дитина не ділилася особистою інформацією про себе і своїх близьких: адреса будинку, номер телефону, повне ім'я, розташування школи, імена батьків. А краще зовсім не розміщувати приватну інформацію у відкритих джерелах. Месенджери мають перевагу перед соціальними мережами – користувачі самі визначають коло свого спілкування. При цьому особиста інформація не зберігається на серверах…
17 Лютого, 2020 р., 12:06
     Щорічно 15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та День виведення радянських військ з Афганістану. У переддень, 14 лютого 2020 року  у приміщенні Качанівської загально - освітньої школи відбулась зістріч з воїнами-інтернаціоналістами. Теплі слова подяки линули від сільського голови С.Ядвіжиної  нашим землякам, ветеранам локальних  воєн за чесне виконання військової присяги при виконанні інтернаціонального обов’язку в інших державах. Звучали тематичні пісні від працівників культури та віршовані рядки від учнів Качанівської школи. 
17 Лютого, 2020 р., 11:18
   Упродовж першого місяця 2020 року платники Вінниччини спрямували на потреби української армії 37 мільйонів 170,7 тисяч гривень військового збору. Про це інформує в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк. Посадовець підкреслює, що сплачена до держбюджету сума перевищує  кошти, перераховані упродовж січня 2019 року на 4,7 відсотки. Загалом, сплата військового збору зросла на 1 мільйон 660,5 тисяч  гривень. Нагадаємо, військовий збір в Україні справляється понад 5,5 років. Його ставка складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Платниками патріотичного збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, нерезиденти з доходами, отриманими в Україні, а також податкові агенти. За матеріалами сайту Вінницької  облдержадміністрації.
17 Лютого, 2020 р., 11:01
     День відкритих дверей для громад відбувся днями у Вінницькому регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» – це перша у 2020 році зустріч представників  ОТГ області. Представники Програми влаштували День відкритих дверей щоб презентувати оновлену команду регіонального підрозділу U-LEAD, здобутки ОТГ Вінниччини, які відбулись завдяки підтримці  Програми «U-LEAD  з Європою», а також  обговорити  плани  співпраці у 2020 році. Участь у заході від Жданівської ОТГ узяв керуючий справами виконкому сільської ради Ігор Павлюк. На День відкритих дверей у Вінницю  завітали заступниця директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Александра Фелінгер та менеджерка Північного Хабу Програми Анна Буняк. Александра Фелінгер наголосила, що Програма  «U-LEAD з Європою» продовжить підтримку  реформи з децентралізації в Україні у співпраці із українським Урядом. Під час зустрічі керівник Вінницького регіонального офісу U-LEAD Віталій Швець представив оновлену команду підрозділу Програми у Вінницькій області.  Це – радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Людмила Гурба, радниця з муніципальних фінансів та управління Інна Святна, молодший спеціаліст з адміністративних питань Сергій Сідлецький. Учасники зустрічі були ознайомленні із результатами діяльності Програми  «U-LEAD з Європою» у Вінницькому регіоні за період 2016-2019 рр. День відкритих дверей проходив у форматі відкритого спілкування, обміну думками та ідеями. Тож головними учасниками зібрання виступили представники ОТГ  області, які презентували  досягнення своїх громад. Значна частина успіхів  - це результат плідної співпраці із фахівцями команди U-LEAD.  На завершення зустрічі, для представників громад працівники Вінницького регіонального офісу провели інтерактивну дискусію «20 завдань на 2020».
12 Лютого, 2020 р., 10:13
      Чадний газ  не має ні кольору, ні запаху. Дія цього газу призводить до зсідання гемоглобіну крові й у великих концентраціях може остаточно погасити свідомість, а також спричинити летальний наслідок. Дим від куріння тютюну теж є джерелом чадного газу. Чимала кількість цього газу міститься й у вихлопах автомобільних двигунів. Звичайно, обсяги цих джерел недостатні для того, аби  “учадіти до смерті”. Незначні дози чадного газу спричинюють головний біль, кисневе голодування, а в разі тривалого впливу виникає розлад серцево-судинної системи, починається розвиток атеросклерозу. Сільські жителі з дитячого віку знають, що чадний газ (оксид вуглецю – СО) потрапляє у житлове приміщення або лазню, якщо передчасно закрити пічну заслінку. А це може коштувати життя людині. На жаль, трапляються випадки, коли люди нехтують елементарними правилами, тим самим піддаючи себе та інших небезпеці...
11 Лютого, 2020 р., 09:18
     Виконавчий комітет сільської ради повідомляє, що за інформацією СО "Хмільницькі ЕМ" у середу, 12 лютого 2020 року, у с. Війтівці Жданівської ОТГ по вулицях Івана Франка, Пушкіна, Садова, Робітнича  з 09.00 год. до 16.00 год. буде відключено електропостачання. Прохання до мешканців громади врахувати вказану інформацію.
06 Лютого, 2020 р., 17:10
 6 лютого, в рамках проведення обласної наради за підсумками роботи у 2019 році, представники Служби зайнятості Вінниччини відвідали з ознайомчим візитом Жданівську об"єднану територіальну громаду. Під час зустрічі сільський голова Станіслава Ядвіжина ознайомила учасників наради із етапами становлення громади, функціонуванням місцевих галузей освіти, охорони здоров"я, центрів безпеки та надання адміністративних послуг. Гості відвідали середню загальноосвітню школу, нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини та центр безпеки в с. Війтівці, а також оновлений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" центр надання адміністративних послуг в с. Качанівка Жданівської ОТГ, у якому Хмільницька міськрайонна  філія Вінницького обласного центру зайнятості на партнерських засадах має можливість надавати мешканцям громади послуги, використовуючи облаштоване за сучасними вимогами робоче місце.  Варто зауважити, що учасники наради виявили неабияку зацікавленість здобутками та проблемами жданівчан та щиро подякували господарям за надану можливість ознайомитись із реальним життям утвореної в ході проведення реформи децентралізації сільської об’єднаної територіальної громади.
06 Лютого, 2020 р., 15:49
    21 лютого 2020 року вводиться в дію Закон України від 29 жовтня 2019 року №233-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування» Внесеними змінами забороняється обмеження права загального водокористування,у зв’язку з наданням прибережних захисних смуг (пляжних зон) в користування юридичним або фізичним особам; розширюється положення Водного та Земельного кодексів щодо забезпечення безперешкодного і безоплатного доступу до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування; вводиться положення про те, що перешкоджання такому доступу є підставою для припинення права користування землями прибережних захисних смуг за рішенням суду. Законом забороняється у прибережних захисних смугах влаштування огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок, водойм та островів, крім випадків, передбачених законом...
04 Лютого, 2020 р., 17:15
     На Вінниччині 05-06 лютого, у зв’язку з переміщенням активного циклону з південного заходу, очікується ускладнення погодних умов: 5–го  помірний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, 6-го лютого сніг, утворення снігового покриву 10-15 см, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця. Ускладнення погодних умов відповідає 1-му рівню небезпечності (жовтому). Такі погодні умови можуть призвести до погіршення електропостачання, роботи служб комунального господарства, будівельної галузі, порушення  руху автотранспорту  на окремих ділянках доріг. Прохання до громадян бути уважними та обережними,  дотримуватись простих правил і рекомендацій щодо поведінки у зимовий період.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь