Новини

04 Лютого, 2020 р., 16:35
 Відповідно до Наказу Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації № 36 від 4.02.2020 р. «Про призупинення освітнього процесу в закладах освіти області» всі школи Вінницької області не працюватимуть через карантин. Причина заходів -  перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ на 23% у регіоні. Навчальні заклади не відвідуватимуть 73 тисячі дітей.  Наказом відділу освіти та соціально-гуманітарної роботи Жданівської сільської ради № 01-01/4   від 04.02.2020 р. в закладах загальної середньої освіти Жданівської ОТГ призупинено навчання з 5 лютого 2020 р. Освітній процес  буде  відновлено з 14 лютого 2020 року. Заклади дошкільної освіти Жданівської ОТГ на сьогодні працюють в звичному режимі. Рішення щодо припинення відвідування закладів дошкільної освіти через карантин будуть прийматися окремо та за результатами відповідного моніторингу, про що буде повідомлено додатково. Відділ освіти та соціально - гуманітарної роботи сільської ради
03 Лютого, 2020 р., 12:12
    Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» від 02.10.2019 № 140-ІХ внесені зміни до Закону України «Про запобігання корупції», а також інших законодавчих актів.  Найбільший обсяг змін вступив в силу з 1 січня 2020 року. Зокрема, внесеними змінами до переліку «близьких осіб», які були зазначені у Законі, наразі додаються: двоюрідний брат, двоюрідна сестра, рідний брат та сестра дружини (чоловіка), племінник, племінниця, рідний дядько, рідна тітка, батько та мати дружини (чоловіка) сина (дочки), тобто свати. Зазначені зміни набрали чинності 18 жовтня 2019 року. Крім того,…
31 Січня, 2020 р., 10:27
 У Вінницькій області батьки дітей з інвалідністю можуть скористатися соціальною послугою тимчасового відпочинку.  Така відпустка може тривати до 30 днів на рік, при цьому батьки можуть розбити її на частини не менше ніж по три дні. На цей час дитину заселяють до спеціального центру цілодобового перебування, де нею опікуються фахівці, психологи та логопеди.  Проект було опробовано у період з третього грудня 2018 року до 15 лютого 2019. Після успішного проходження апробації на Вінниччині послугу почали надавати на базі обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «ОБРІЙ». Діти проживають в с. Дорожне, Вінницького району, в Тренінговому центрі по дві особи в кімнаті. Вночі з ними перебувають доглядальники, забезпечено цілодобове спостереження медичної сестри та п`ятиразове харчування. Для того, аби скористатися послугою тимчасового відпочинку, батьки дитини з інвалідністю мають:.. 
30 Січня, 2020 р., 15:40
    Битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України. На вшанування пам’яті юних Героїв, які віддали свої життя захищаючи українську державність, у читальному залі публічної бібліотеки с. Війтівці відбулась година історичної правди «Крути: і сум, і біль, і вічна слава». Присутнім  на заході учням 7 класу Жданівської ЗОШ працівники місцевого Центру культури та дозвілля Світлана Паращенко та Діана Сороколіта провели пізнавальний екскурс у трагічні січневі події 1918 року. Учні переглянули фільм «Бій під Крутами» та ознайомились із виставкою «Пам’ять Героїв Крут».
29 Січня, 2020 р., 16:58
   За інформацією ТОВ «Вінницягаз Збут» у січні 2020 року вартість газу для кінцевого споживача знизиться до 5,868 грн/куб. м. Ціна газу без ПДВ складає 4,89 грн/куб м і включає оптову ціну газу 4,65 грн., послуги Оператора ГТС 0,124 грн. і торгівельну націнку постачальника 0,116 грн. Таким чином, разом з ПДВ (0,98 грн.) вартість газу як товару становитиме 5,868 грн./куб. м.  28 січня 2020 року Кабінет Міністрів України  змінив порядок розрахунку вартості газу для потреб населення та релігійних організацій. Вже наступного дня стало відомо, що вартість газу переглянуто у бік зниження.  ТОВ «Вінницягаз Збут», виконуючи постанову Кабінету Міністрів України №17 від 24 січня 2020 року, виставить рахунки за січень по ціні 5,868 грн./куб. м газу як товару, без врахування вартості його доставки.
29 Січня, 2020 р., 16:51
     Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2020 року триватиме з 3 лютого до 24 березня, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти. «Комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО керівники закладів освіти можуть надсилати до 17 березня 2020 року», – розповіли у центрі. Повідомляється, що для того, щоб успішно зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до регіонального центру.
29 Січня, 2020 р., 16:39
  Спеціалістами Жданівської сільської ради 28 січня 2020 року проведено зустріч з опікунами,  які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На території Жданівської ОТГ проживає 7  дітей, які виховуються   в сім’ях опікунів. Під час зустрічі  спеціаліст з питань захисту прав дітей Оксана Андрієвська  розповіла про результати проведення перевірки умов проживання дітей, які влаштовані до сімейних форм виховання. Також обговорювалися питання  оздоровлення дітей, отримання ними паспортів громадян України, про забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, проходження медичного огляду та інші питання щодо  їх соціального захисту...
29 Січня, 2020 р., 16:13
        29 січня  працівниками Хмільницького  бюро правової допомоги  забезпечено роботу мобільного пункту консультування громадян в Центрі надання адміністративних послуг, що розміщений в с. Качанівка Жданівської ОТГ. За юридичними консультаціями звернулись 8 громадян, які отримали вичерпні відповіді на свої питання. Громадяни цікавилися питаннями, що стосувалися порядку оформлення спадщини, підписання договорів оренди земельних часток (паїв), складання заповіту, пільг для членів сім’ї загиблого учасника бойових дій, отримання повторного свідоцтва про народження тощо. Для відвідувачів ЦНАП проведено лекцію на тему: «Спадкові права громадян», а також інформаційний захід , що стосувався поширення інформації про внесення змін до профільного закону системи безоплатної правової допомоги щодо розширення кола осіб, що мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме жителів сільської місцевості, що є власниками земельних ділянок. Проведено вуличне інформування жителів с. Качанівка з метою поширення інформації про систему безоплатної правової допомоги. Всі бажаючі отримали буклети системи БПД. Мешканці об"єднаної громади, завдяки тісній співпраці Жданівської сільської ради та Хмільницького бюро правової допомоги мають можливість отримувати якісну безоплатну правову допомогу, зокрема у нещодавно оновленому за підтримки Програми "U - LEAD з Європою" Центрі надання адміністратвиних послуг Жданівської ОТГ. 
29 Січня, 2020 р., 09:29
       Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Як відомо, наприкінці грудня 1917 року уряд радянської Росії розпочав відкриту агресію проти Української Народної Республіки. Більшовиків надзвичайно дратувало проголошення Україною самостійності. Спочатку Москва створила окремий «український червоний уряд» зі столицею у Харкові, який фактично оголосив війну незалежній частині держави, а потім двинула і війська – балтійських матросів, червоноармійців-головорізів з Москви, Пітера, Пскова, Смоленська тощо. Подавалося це як «громадянська війна»...
29 Січня, 2020 р., 09:19
        В області очікується погіршення погодних умов 29 - 31 січня. За повідомленням Департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації на період з 28 січня по 31 січня 2020 року на Вінниччині температурний режим залишиться вищим за норму. Місцями опади у вигляді мокрого снігу та дощу, місцями посилення вітру. 28 січня вдень: Хмарно з проясненнями, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вдень 1-6° тепла. 29 січня - 30 січня: Хмарно, невеликий мокрий сніг та дощ. Вітер південний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, вдень 29 січня та протягом доби 30 січня місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла.  За попередніми даними: 31 січня: Часом невеликі опади. 1 лютого: Температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1-6° тепла. Шановні водії, будьте уважні та обережні!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь