Новини

25 Листопада, 2019 р., 17:08
                  Щорічно Міністерством охорони здоров'я України реєструється сумна статистика травмувань, пов'язаних з ожеледицею: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян, які постраждали на льоду. Якщо на вулиці суцільний лід, ходити краще неспішно, дрібними кроками, коліна трохи зігнути, наступати на всю підошву, не піднімати ноги високо. Слід всю свою увагу сконцентрувати на процесі руху, не відволікатися на розмови по телефону чи інші подібні речі. Також варто шукати ділянки без льоду, на яких можна перепочити та вільно пройти декілька кроків. Якщо стає зрозумілим, що падіння все ж почалося, краще встигнути присісти. Так можна відновити рівновагу або ж зменшити можливі наслідки падіння...
22 Листопада, 2019 р., 11:00
     23 листопада запрошуємо усіх жителів Жданівської ОТГ доєднатися та спільно вшанувати пам'ять вбитих голодом. Початок заходу о 15.30 біля памятного хреста на територіїї  Жданівського кладовища. О 16:00 годині  відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої розпочнеться Акція «Запали свічку пам’яті!». Українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору.           
21 Листопада, 2019 р., 11:11
     Під такою назвою та за організаційної підтримки місцевого Центру культури та дозвілля у Жданівській сільській раді пройшов інформаційний захід до Дня Гідності та Свободи. Із тематичною інформацією перед учасниками заходу виступили працівники Центру Світлана Паращенко та Діана Сороколіта. Публіцистичну виставку - реквієм "Революція Гідності ціна свободи" організувала керівник публічної бібліотеки Марія Вонхольська. Під жалобну мелодію "Пливе кача"  скорботною хвилиною мовчання було вшановано пам"ять загиблих Героїв Майдану. Слава Україні - Героям Слава!
21 Листопада, 2019 р., 09:11
                Це свято встановлено на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року). День Гідності та Свободи став своєрідним наступником Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Зупинка законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликала обурення українців. У ніч з 29 на 30 листопада силовики жорстоко розігнали на Майдані Незалежності активістів, переважно студентів. Влада пояснювала це бажанням розчистити місце для новорічної ялинки. Застосування грубої сили з боку влади, своєю чергою, спричинило ще більшу хвилю протестів, які переросли в Революцію Гідності. Метою запровадження пам’ятної дати, згідно із указом, стало утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття. За даними української Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули. Загиблих учасників Революції гідності почали називати Небесною сотнею.
19 Листопада, 2019 р., 10:55
          У 2019-му українці і світове співтовариство 23 листопада вшанують пам’ять убитих Голодомором 1932-1933 років. О 16:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, після чого кожен може згадати загиблих українців і запалити свічку на своєму підвіконні. Не дай голосам згаснути. Запали свічку пам’яті в День вшанування пам’яті жертв Голодомору!  Для світу гаслом на вшанування пам’яті жертв Голодомору є «Україна пам’ятає! Світ визнає!» / «Ukraine remembers, the World acknowledges!» 
15 Листопада, 2019 р., 09:49
   Шановні працівники сільського господарства ! Сердечно вітаємо вас з професійним святом. “Хвала рукам, що пахнуть хлібом” – ці слова народної селянської мудрості стосуються вас, наші дорогі хлібодари. Нехай ваші професійні задуми та плани будуть реалізовані на благо рідної землі, на покращення добробуту наших земляків та всього українського народу. Нехай і надалі колосяться щедрими врожаями засіяні ниви! Мирного неба та Божого благословіння вам та вашим родинам! З повагою, сільський голова  Станіслава Ядвіжина
13 Листопада, 2019 р., 15:54
          11 листопада 2019 р.  в рамках проекту  «Трансформаційні освітні ігри для молоді «Трансформуйся в успіх!» , який реалізовує громадська організація  «Інститут громадських ініціатив Вінниччини» (ІНГРІВ)» в Жданівській об’єднаній територіальній громаді  відбувся тренінг з лідерства та знайомство з освітньою трансформаційною грою «Світ громад». В заході взяли участь учні 10-11 класів та активні вчителі  закладів загальної середньої освіти громади. Учасники заходу з’ясовували як зробити свою громаду успішною, змогли перевтілитися в активних громадян, або спробувати себе в ролі голови громади. Беручи участь у грі молодь спробувала свої сили в управлінні органом місцевого самоврядування.
13 Листопада, 2019 р., 12:07
      Звертаємо увагу на зміну порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Починаючи з жовтня 2019 року, відповідно до Закону України від 9.11.17 №2189 – VIII «Про житлово-комунальні послуги», пільга надається у грошовій формі. Розраховані органами соціального захисту населення суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма). Пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта). У зв’язку із цим, платіж за послугу нараховується у повному обсязі, без врахування знижки, яка надається пільговику. У разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі). Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується в Україні вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому разі рекомендуємо звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання. Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці.
13 Листопада, 2019 р., 11:20
             Враховуючи те,  що оприлюднений 05.11.2019 року на сайті Верховної Ради України проект Державного бюджету України на 2020 рік  зменшує доходи місцевих бюджетів всупереч тому, що протягом останніх років значно збільшені повноваження та сфери відповідальності органів місцевого самоврядування, що не дозволить останнім ефективно виконувати власні та делеговані повноваження, Жданівська сільська рада вирішила доєднатися до Всеукраїнської акції органів місцевого самоврядування "Поверніть гроші громадам". Акція організована Асоціацією міст України. На черговій сесії сільської ради 11.11.2019 року було розглянуто вказане питання та прийнято рішення звернутись до Голови Верховної Ради України Д.О.Разумкова та Прем’єр – міністра України О.В.Гончарука щодо недопущення суттєвого обмеження доступу громадян України в медичному обслуговуванні, соціальному захисті та освіті, підтримавши у проекті Державного бюджету на 2020 рік норми, які збільшили б ресурс місцевих бюджетів для забезпечення виконання їх власних та делегованих повноважень. Спільними зусиллями відстоїмо права місцевого самоврядування...
08 Листопада, 2019 р., 10:48
        9 листопада відзначається свято української писемності та мови. Це свято було встановлено  на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. Тож плекаймо рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь