Новини

29 Листопада, 2018 р., 09:39
Урядом України внесено зміни до постанови КМУ № 106 від 07.02.2018р. щодо двох нових напрямків фінансової підтримки фермерам, шляхом виділення бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) фермерських господарств а саме:..
28 Листопада, 2018 р., 16:46
   Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 року №649-р»Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування спільних комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Реалізація норм розпорядження надасть можливість зменшити застосування не задекларованої праці та вдосконалить контроль за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.
28 Листопада, 2018 р., 11:55
   Затверджений парламентом Указ Президента України, яким запроваджується воєнний стан у 10 областях терміном на 30 днів, жодним чином не впливає на звичну роботу закладів освіти сьогодні. Будь-які зміни можливі винятково у разі, якщо цього потребуватиме безпека дітей та захист країни. За таких умов МОН, а також інші уповноваженні органи, оперативно інформуватимуть про це. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки України, у зв’язку зі зверненнями, що надходять до МОН. «Ми просимо вчителів, батьків, керівників закладів та всіх дотичних до освіти зберігати спокій та діяти раціонально. Сьогодні, і ми сподіваємося, що надалі, жодних змін у роботі закладів освіти не передбачається. Це, зокрема, стосується роботи закладів, що розміщені на території 10 областей, де запроваджено воєнний стан. Про будь-які зміни, якщо вони трапляться, ми обов’язково оперативно інформуватимемо. Я б хотіла попросити і вчителів, і батьків з увагою поставитися до дітей. Вони мають почуватися у безпеці – емоційній та фізичній. Це обов’язкова умова для успішного навчання та розвитку, і це та частина роботи, яка найперше залежить від нас дорослих», - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич...
27 Листопада, 2018 р., 15:55
 28 листопада (15 листопада за старим стилем) починається Різдвяний піст, який ще назвают Пилипів, бо він починається на наступний день після святкування пам’яті святого апостола Пилипа. Мета посту приготувати віруючих до зустрічі одного з головних свят Церкви - Різдва Христового. Різдвяний піст триває сорок днів.
27 Листопада, 2018 р., 12:35
    Коментуючи ситуацію стосовно введення воєнного стану на території області голова обласної державної адміністрації зазначив: "Ми говоримо про особливий правовий режим, який буде введено на території області. Маємо по території області 32 км кордону з Придністров'ям. Ще в 2014-2015 роках вжито достатньо серйозних заходів:  вирито 30 км великого протитанкового рову, на тому проміжку кордону спокійно. Але коли ми говоримо про правовий режим, то вчора, 26 листопада, в області  проведено раду оборони. Були  залучені територіальні підрозділи міністерств і відомств, розташованих на території області. Це підрозділи Міністерства оборони,, Нацгвардії, Могилів-Подільського прикордонного загону, СБУ. В Указі Президента чітко визначено порядок, що потрібно зробити в контексті заходів. Почали роботи з уточнення мобілізаційного резерву, оповіщення резервістів першої черги. ", – зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.   А також запевнив: «Після введення в області воєнного стану, права і свободи цивільного населення обмежено не буде». "Ми здійснюємо комплекс заходів, пов'язаний, в першу чергу, з координацією роботи силових структур і відомств на території Вінницької області, зокрема, в питаннях територіальної оборони", – додав Валерій Коровій.
26 Листопада, 2018 р., 15:18
 Метеорологічна обстановка:  Внаслідок впливу активного циклону вдень 26-27 листопада по області очікуються складні погодні умови: сніг та мокрий сніг, місцями сильний (приріст снігового покриву 5-10 см), налипання мокрого снігу, ожеледь,  на дорогах ожеледиця. 27 листопада посилення вітру.  З 28 листопада суттєве зниження температури повітря. 26 листопада вдень:  Хмарно, дощ з переходом у сніг, мокрий сніг, місцями сильний. Налипання мокрого снігу.  На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 7-12 м/с. Температура від 3° тепла до 2° морозу.  27 листопада: Хмарно, вночі та вдень сильні опади.  Місцями ожеледь, місцями оожеледиця, налипання мокрого снігу. Вночі та вранці туман. Вітер північний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла. 28-29 листопада:  Мінлива хмарність, без опадів. Місцями оожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура  28.11 вночі 5-10° морозу, вдень 1-6° морозу, 29.11 вночі 8-13° морозу, вдень 1-6° морозу. За попередніми даними: 30 листопада:    Мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура вночі 11-16° морозу,  вдень 5-10° морозу. Гідрологічна  обстановка: На річках області посилення льодових явищ. Використовувався матеріал прогнозу погоди Вінницького обласного центру з гідрометеоролог
26 Листопада, 2018 р., 10:57
           За інформацією Вінницького обласного центру з гідрометеорології  26-27 листопада по Вінницькій області очікується складні погодні умови: мокрий сніг, місцями сильний сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. 27 листопада місцями пориви вітру 15-20 м/с. Існує висока ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій та подій на транспорті, об’єктах енергетики, зв’язку, в комунальному господарстві. У зв’язку з цим комісія з ТБ та НС Жданівської сільської ради звертається  до мешканців громади: власникам автомобільного транспорту по можливості утримуватись від поїздок;  вибирати швидкісний режим, який забезпечує своєчасне гальмування;  не залишати транспорт на узбіччі чи проїжджій частині дороги та під деревами;  обережно поводитись у зоні пролягання електромереж. У разі виявлення обриву дротів негайно повідомити СО "Хмільницькі електромережі" та сусідів; забезпечити охорону обірваного дроту до прибуття ремонтної бригади.
23 Листопада, 2018 р., 15:13
 - Мамо, їсти, мамо! Тіло, як лозинка, у очах блакитних глибина озер. Сину мій коханий, бідолашний синку, ось приїде тато  хліба привезе...   (Анатоль Галан). У останню суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голоду, штучно організованого радянською владою. Цьогоріч цей день випадає на 24 листопада. Сьогодні Жданівська громада вшанувала пам’ять жертв Голодомору, провівши годину - реквієму і поклавши квіти до пам’ятного хреста Жертвам голодомору та політичних репресій...
22 Листопада, 2018 р., 14:13
        Сьогодні у Жданівській сільській об"єднаній територіальній громаді відбулася довгоочікувана урочиста подія. Здійснено закладку та освячення першого каменю нової сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини Жданівського центру первинної медико - санітарної допомоги. Участь в урочистому заході взяли мешканці громади, предстаники обласної, районної влади, підприємств - партнерів, засобів масової інформації. "Це справді непересічна подія для нашої громади. Вперше за багато років на нашій території починається спорудження такого важливого соціального об"єкту, у якому будуть надаватися якісні первинні медичні послуги мешканцям наших сіл.  І це все завдяки децентралізації та допомозі і розумінню проблеми керівників всіх гілок місцевої влади", - зауважила у своєму виступі сільський голова Станіслава Ядвіжина. Варто зауважити, що вказаний об"єкт будується за кошти субвенції Уряду України при співфінансуванні бюджету Жданівської ОТГ. Вартість будівництва складає більше 14 мільйонів гривень. Замовником будівництва є Департамент будівництва, містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації.  
22 Листопада, 2018 р., 11:10
      З метою здійснення соціального захисту прав та інтересів дітей, 20 листопада   під керівництвом сільського голови Cтаніслави Ядвіжиної, було проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Жданівської сільської ради. На засіданні комісії розглядались питання про доцільність позбавлення батьківських прав окремих жителів громади, визначення способу участі матері у вихованні сина, неналежне виконання батьківських обов’язків, взяття дитини на облік як такої, що перебуває в складних життєвих обставинах. Розглянуто питання щодо персонального складу міждисциплінарної команди із числа працівників органів місцевого самоврядування та про  проведення профілактичного рейду  «Неблагополучна сім’я». За результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь